Cercar al blog:

Tzvetan Todorov

(Sofia 1939- Paris 2017)

07.02.2017
Ha mort Todorov, l’historiador, filòsof, crític estructuralista i sociòleg, teòric de la literatura, estudiós  de l’alteritat i dels totalitarismes. Nascut a Bulgària però resident a França des del 1963, va ser alumne de Roland Barthes, fet que va marcar l’inici d’una brillant carrera acadèmica i assagística.
Una de les seves obres més conegudes, La por dels bàrbars, anticipa el que avui veiem, la deriva violenta del Vell Continent. El clima de por i tensió perennes dificulta la relació amb l’altre, el nouvingut, sepultant d’aquesta manera els principis fonamentals de la Unió Europea. Així doncs,  s’apaga  la veu d’un dels erudits més importants dels nostres dies.

© foto: Marti Fradera 

 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "Política de cookies".