La idea d´Europa

La idea d´Europa

Prólogo: Rob Riemen

Traducción: Victor Compta

Editorial: Arcadia

Páginas: 47

Año: 2004

EAN: 9788493409609

8,00 €
ENVÍO GRATIS
No disponible ahora

Tiempo de entrega:
Por consultar al distribuidor
La idea d´Europa La idea d´Europa reprodueix la conferència que va pronunciar George Steiner el mes de maig d´enguany dins les activitats promogudes pel Nexus Instituut, una institució holandesa amb seu a Tilburg, dirigida per Rob Riemen, l´objectiu de la qual és aprofundir en la tradició cultural europea en un context social, filosòfic i artístic.

George Steiner és un gran erudit i estudiós de la cultura europea. Va néixer a París, l´any 1929, fill de jueus austríacs. L´any 1940 la seva família es va traslladar als Estats Units, i ell es va educar a les universitats de París, Chicago, Harvard, Oxford i Cambridge. La seva carrera acadèmica l´ha dut a ensenyar literatura comparada als centres universitaris més prestigiosos d´Europa i els Estats Units. Les aportacions com a crític, que ha estès a col·laboracions periodístiques a revistes com The New Yorker i el TLS, han situat Steiner al capdavant dels referents mundials en la matèria. Entre els seus llibres més importants destaquen Language and Silence (1967), After Babel (1975), Real Presences (1989), No Passion Spent (1996), Grammars of the Creation (2001) i Lessons of the Masters (2003), i el volum autobiogràfic Errata (1999).

ARCÀDIA és un segell editorial independent que neix amb la intenció d´oferir un catàleg de textos essencials que contribueixin a la difusió del coneixement, de les idees i de la creació literària.
ARCÀDIA s´estrena amb la publicació de La idea d´Europa, de George Steiner, dins la col·lecció "Lectures centrals", editada en col·laboració amb la llibreria La Central de Barcelona. Aquesta col·lecció pretén posar a l´abast del lector articles, conferències i opuscles de les principals figures del pensament contemporani i que, per la seva brevetat, sovint no tenen cabuda en els programes de les editorials més comercials.
Aquest llibre, doncs, és el primer del catàleg que ARCÀDIA vol oferir als seus lectors: una tria de textos de l´àmbit de la creació literària i l´assaig que, per la seva qualitat intrínseca, val la pena no deixar passar. ARCÀDIA es proposa editar indistintament en català i en castellà, i el ritme de novetats se cenyirà estrictament a l´oportunitat i la idoneïtat de cada llibre.