Eroica

Eroica

Editorial: L´Avenç

Páginas: 112

Año: 2021

EAN: 9788418680069

Novedad
14,00 €
5% de descuento
13,30 €
ENVÍO GRATIS
Recíbelo en casa en 2-4 días o ven a buscarlo:
Disponible ahora en
La Central (c/ Mallorca)
La Central del MUHBA
La Central del Raval
Disponible de 4 a 5 días en
La Central de Callao
La Central del Museo Reina Sofía
Durant 65 dies, reclosa a casa per la pandèmia, l´escriptora surt cada matí al pati a fotografiar el cel. La imatge del blau, juntament amb la música de Beethoven i l´escriptura d´un diari l´ajuden a no perdre´s. Entre les diferents composicions de Beethoven, la simfonia que es va acabar titulant Eroica.

Heroica, com la vida. Quan arriba la filla adolescent, pregunta per la mort de l´àvia: “ho vol saber tot, tot allò que mai no ha demanat, i jo explico i recordo sabent que la memòria escriptura la vida”. És així com allò que va néixer com un diari de confinament esdevé un fil de memòria que trena generacions:
“La mare no va morir de malaltia, ni d´accident. Va morir de tristesa; una tristesa profunda, acumulada i ampla que no va encertar a revocar. La mare es va arrencar el cordó de la vida quan acabava de fer cinquanta anys.”

Al final, cal tornar al món: “Hi estàvem bé, a la closca domèstica, a la casa tancada i a les seves notes lentes. Després de remuntar cingleres i variacions d´una melodia obsessiva extremament llarga, sortim al món, esllanguits, havent creuat l´Eroica”.