Brins de literatura universal

Brins de literatura universal

Editorial: Galaxia Gutenberg

Páginas: 440

Año: 2012

EAN: 9788481099737

21,00 €
ENVÍO GRATIS
Recíbelo en tu casa en 2-4 días
Disponible ahora en
La Central de Callao
La Central del Raval
La Central (c/ Mallorca)
Disponible de 4 a 5 días en
La Central del Museo Reina Sofía
La Central del MUHBA
Des de fa més de deu anys, Jordi Llovet publica setmanalment al Quadern d’El País un comentari sobre grans clàssics de la literatura universal traduïts al català. Al llarg dels anys, aquestes cròniques han acabat conformant una reflexió extensa i profunda, a l’hora que intel.ligent i divertida, sobre la literatura, l’art i, a través d’ells, sobre tot allò que és humà.

El llibre presenta 158 peces separades, triades entre prop de sis-centes, que van de l´article dedicat al llibre més antic de tota la sèrie, El poema de gilgamesh (del tercer o segon mil·lenni AC), fins a un llibre d´Alan Bennett, autor nascut el 1934. Hi desfilen, entre una fita i l´altra, gairebé tots els autors importants de la tradició europea, des de la Bíblis, Homer, Sòfocles i Virgili fins als grans autors del segle XX, com ara Joyce, Thomas Mann, Pessoa, Valéry o Kafka, passant per les literatures medievals, les modernes i les del segle XIX, aquesta amb autors tan significatius com ara Balzac, Tolstoi, Dickens i Flaubert.

Reunits ara en volum, aquests textos prenen una volada extraordinària i la seva lectura esdevé un autèntic festí de la intel.ligència. Un llibre per aprendre i riure, escrit en un català prodigiós, digne dels més grans mestres de la llengua catalana.