Humanitarisme, consolats i negocis bruts.  Evacuacions a Barcelon

Humanitarisme, consolats i negocis bruts. Evacuacions a Barcelon

Editorial: Base

Páginas: 216

Año: 2020

EAN: 9788418434211

16,90 €
5% de descuento
16,06 €
ENVÍO GRATIS
Recíbelo en casa en 2-4 días o ven a buscarlo:
Disponible ahora en
La Central del Raval
Disponible de 4 a 5 días en
La Central de Callao
La Central del Museo Reina Sofía
La Central del MUHBA
La Central (c/ Mallorca)
Salvar una vida d´una persecució té algun preu? Té més valor segons la ideologia del perseguit o del perseguidor? El patiment dels altres, dels adversaris i els enemics, té alguna transcendència?
El llibre que teniu a les mans situa aquests interrogants en un context general d´àmbit europeu i de concreció catalana: el conegut com a Exili del 1936. És a dir, la primera sortida massiva per motius polítics de quasi 45.000 persones entre catalans i estrangers residents al país.
Abans del drama del 1939 i dels milers d´exiliats que travessaren els Pirineus perseguits pels franquistes, hi hagué un antecedent que ha generat incomoditats al llarg de vuitanta anys. Ajudats pel cos consular de Barcelona, especialment pels representants d´Itàlia i França, i per les respectives marines militars, milers de catalanistes conservadors, religiosos, carlins i uns pocs feixistes foren evacuats des del port de Barcelona junt amb milers d´italians, alemanys i francesos. Eren franquistes? Ben pocs. Acabaren al bàndol rebel? Molts.
Manipulat pels franquistes, oblidat pels protagonistes i menystingut pels antifranquistes, l´Exili del 1936 resta ocult enmig de la complexitat de la història de la Guerra Civil.