Un fratricidi / L´abric

Un fratricidi / L´abric

Traducción: Carles Riba

Editorial: Duxelm

Páginas: 70

Año: 2013

EAN: 9788494049408

12,00 €
5% de descuento
11,40 €
ENVÍO GRATIS
Descatalogado
Por consultar al distribuidor
Un fratricidi - Aquest breu relat forma part del recull Un metge rural publicat el 1919 i que aplega 14 narracions de caire fantàstic i angoixant, escrits de manera intensa i precisa, amb un extraordinari domini del llenguatge. La publicació d´Un fratricidi per primer cop a Catalunya l´acompanyà l´etiqueta de "conte expressionista".

L´abric - Publicat al 1842, L´abric és un relat breu aplegat al que es coneix com els Contes de San Petersburg. En aquesta narració s´apleguen algunes de les característiques més reconeixibles de la literatura de Gògol, com la denuncia de la burocràcia més carrinclona i mediocre, l´acusat provincianisme de les elits polítiques i administratives i la introducció de l´element fantàstic com a única manera de restablir la justícia social.

La traducció,- Carles Riba és el traductor d´aquestes obres de Nikolai Gògol i de Franz Kaka. Va conéixer l´obra dels autors ucraïnès i txec durant el seu viatge a Alemanya, i en va emprendre la traducció immediata. A banda de L´Abric de Gògol també en va traduïr l´obra teatral L´inspector.