Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


ET

Sales de la Cruz, Mónica

Quan les revistes conten rondalles. Les publicacions periòdiques del segle XIX com a fontinesgotable de literatura popular.

Quan les revistes conten rondalles presenta les dades bibliogràfiques d´un conjunt de rondalles publicades durant el segle XIX en revistes catalanes de l´època. El període d´estudi s´acota entre el 1823, en què aparegué el setmanari barceloní El Europeo, considerat la primera publicació periòdica que difon les idees romàntiques als Països Catalans, i el 1893, any de publicació de Narraciones populares catalanas de Sebastià Farnés, obra que tanca aquesta etapa de narrativa folklòrica. Amb aquest treball, que tant pot ser d´interès per a lectors com per a especialistes, es traça una panoràmica general prèvia per analitzar el moviment folklòric del segle XIX per poder emmarcar en el seu context aquest corpus de rondalles. Així, la investigació ressegueix els inicis de l´interès per la literatura oral a Catalunya, vinculat al moviment de la Renaixença, i copsa l´important paper de l´efervescent premsa del moment en la difusió d´aquest gènere de la narrativa oral.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���