Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


FF

Miró i Comas, Abel

Les arrels tomistes i agustinianes de l´estètica de Josep Torras i Bages

Disponibilidad
  • La Central del RavalInmediata
  • La Central de Callao4 / 5 días
  • La Central del Museo Reina Sofía4 / 5 días
  • La Central del MUHBA4 / 5 días
  • La Central (c/Mallorca)4 / 5 días

El propòsit del present llibre és el de reconstruir la reflexió tomista i agustiniana sobre la bellesa a partir dels suggeriments que Josep Torras i Bages ofereix a les seves "Estètiques". Torras no acudeix als autors del passat de la mateixa manera que l´arqueòleg acudeix a les ruïnes; no té cap interès a restaurar un sistema de pensament mort; no pretén convertir la doctrina de Sant Tomàs en ´matèria burocràtica´, sinó que es preocupa perquè aquesta doctrina esdevingui en el seu esperit allò que era a la ment de Sant Tomàs: una ´paraula estètica´, una ´paraula del cor´.

Aquesta característica converteix el bisbe de Vic en un dels tomistes més suggeridors i més profunds, no solament de Catalunya sinó fins i tot del panorama internacional. En qualsevol ratlla de la seva obra trobem magistralment combinat el rigor de pensament amb el sentiment estètic i la intuïció mística. L´estudi dels seus escrits, per tot això, considerem que és d´una gran utilitat per accedir a la comprensió profunda de la bellesa -del misteri de la bellesa- en Sant Tomàs d´Aquino i en Sant Agustí d´Hipona.

Abel Miró i Comas (Vic 1990) es llicencià en Filosofia a la Universitat de Barcelona (2012), on obtingué el premi extraordinari de final de carrera. En aquesta mateixa institució, cursà el màster en Filosofia Contemporània i Tradició Clàssica (2013), que completà també amb premi extraordinari. Fou iniciat pel professor Eudald Forment, a qui reconeix com a mestre, a l´estudi de la filosofia de Tomàs d´Aquino; a aquest autor i, més concretament, a la seva metafísica de la bellesa, dedicà la seva tesi doctoral. Sobre aquesta mateixa matèria ha publicat diversos articles en revistes especialitzades. Exerceix de professor a la Universitat de Barcelona, a la Universitat Internacional de Catalunya i a l´Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, i les seves àrees principals d´investigació són la Metafísica i la Filosofia Medieval. També ha estat professor convidat a la Universidad Santo Tomás de Aquino de Bogotá (2018), on ha impartit diversos cursos i s´ha incorporat al grup d´investigació San Alberto Magno, O.P. Dirigeix la secció de filosofia del Patronat d´Estudis Osonencs i forma part del Consell de Redacció de la revista Ausa. És l´organista del Santuari de la Mare de Déu de La Gleva.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �