L

Bonet, Blai

Memorial de Setmana Santa

  • Editorial: Adia Edicions
  • Páginas: 66
  • Año: 2018
  • Precio: 10.00 €
  • EAN: 9788494835506

Aquest llibre és la reedició d´un pregó que Blai Bonet va pronunciar la Setmana Santa de 1980 a l´església de Sant Andreu de Santanyí. Fou un encàrrec de Mn. Jaume Serra, rector de la parròquia aleshores.

Ben de Blai Bonet és el tractament dels elements bíblics de què parlàvem just ara: la seriositat i alhora l’aparent lleugeresa o àdhuc frivolitat (només aparent) amb què els exposa i treballa; el procés d’aculturació, a través dels anacronismes i anatopismes que també hem esmentat ja al paràgraf anterior, dient els topònims o antropònims a la mallorquina (Son Getsemaní, el fill del sen Pep de sa Fusteria, na Maria de Son Salom...) i situant o fent que l’oient s’imagini la Passió a Santanyí; o amb l’ús de referents moderns: l’imperialisme de Roma mostrat com si fos el de les superpotències mundials contemporànies, o els crits del poble demanant la crucifixió de Jesús presentats com un antecedent de les proclames de l’extrema dreta espanyola contra el cardenal Tarancon, o l´aparició de mots com xalet, casa consistorial, partits polítics, municipal, policia... (fragment de l´epíleg de Gabriel de la S.T. Sampol)

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".