Poesia Completa

Poesia Completa

Prólogo: Margalida Pons

Editorial: 1984

Páginas: 1370

Año: 2014

EAN: 9788415835462

30,00 €
ENVÍO GRATIS
Recíbelo en tu casa en 2-4 días
Disponible ahora en
La Central del Raval
La Central (c/ Mallorca)
Disponible de 4 a 5 días en
La Central de Callao
La Central del Museo Reina Sofía
La Central del MUHBA
«Qui és aquest home que es fon amb els poetes i artistes d´ultramar, amb els arbres, amb els lladres, amb els profetes, amb els damnats, amb els qui duen la cara com una perdigonada, amb les verges de quinze anys que es vesteixen de núvies pobres, i prova de parlar no com ells, sinó des d´ells? Qui és aquest home que, més que no pas estrafer veus -la seva és indissimulable, fins i tot quan s´apropia dels mots d´altri-, manlleva mirades? Blai Bonet parla com si fos el mar, com si fos un gitano, com si fos la ramificació d´un arbust. I amb aquest parlar com si, els poemes queden surant en l´aigua ambigua de la virtualitat, amb un estatus de realitat incert, però saturats de puntes de sentit.» (del pròleg de Margalida Pons)

La Poesia completa de Blai Bonet conté els dotze poemaris publicats en vida pel poeta, dos reculls inèdits i altres poemes de publicació esparsa.

Considerat un dels escriptors més importants de la literatura catalana del segle XX, Blai Bonet va llaurar els camps de la novel·lística, el teatre, el dietarisme i, per sobre de tot, la poesia («El poema és poesia lírica; la novel·la, poesia èpica; el teatre, poesia dramàtica»), establint un diàleg incessant al llarg de la seva obra on ressonen les veus de Joan Alver, Costa i Llobera, Jacint Verdaguer, Dámaso Alonso, Machado, Unamuno, García Lorca, Carles Riba, Joan Maragall, César Vallejo, Neruda, Ramon Llull, Ezra Pound, T. S. Eliot, Antoni Tàpies, Pasolini...

Les seves influències són tan nombroses com nombrosos són els poetes en els quals ha deixat empremta.

Blai Bonet (Santanyí­, 1926 - Cala Figuera, 1997), poeta, novel·lista i crític d´art. fill de família humil, va ingressar al seminari, però va haver d´interrompre els estudis eclesiàstics a causa de la tuberculosi. La seva obra poètica inclou obres com ara El color, L´Evangeli segons un de tants, El poder i la verdor i Nova York. Aquest volum que el lector té a les mans recull els dotze llibres publicats pel poeta al llarg de cinquanta anys i els dos reculls que va deixar inèdits (Sonets i el cicle d´Albons...); també s´hi troben les poesies que són variants prou diferenciades de les que apareixen en aquests reculls, i igualment s´hi inclouen totes les inèdites o publicades esparses a les quals s´ha pogut accedir.