Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


Buscar en el blog:

XXX - Maria Aurèlia Capmany 

Quim/Quima 

Maria Aurèlia Capmany va ser una de les escriptores catalanes més polifacètiques del panorama cultural de l’època. Novel·lista, dramaturga, assagista, política d’esquerres i activista, va encapçalar la lluita feminista.
L’any 1000 és la data de partida de la història. Un jove Quim arriba a Barcelona, on creix i es prepara per formar part de l’expedició cap a Còrdova del comte Ramon Borrell. Així mateix el personatge farà un pelegrinatge fantàstic a través del temps i acompanyarà Jaume I durant la conquesta de Mallorca. El camí de Quim torna a la ciutat comtal l’any 1400, aquest cop transformat en una dona que treballa de serventa a la casa d’un comerciant. A partir d’aquí, Quima viurà nombroses peripècies i defensarà activament la ciutat durant el setge que va patir el setembre del 1714. Després d’aquest episodi l’acció es desplaça a Califòrnia, on fuig la nostra atemporal protagonista. Finalment, torna a Barcelona transformat en home i serà testimoni dels moments més importants de la ciutat. Quim/Quima és un clar homenatge al cèlebre Orlando de l’escriptora anglesa Virginia Woolf. L’editorial Males Herbes recupera aquesta obra i segueix sumant títols al desconegut gènere fantàstic català.
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �