Nuestras recomendaciones y propuestas

Reseña

Xavier Aliaga

Ja estem morts, amor

«Morir és l’única manera de saber-ho tot.»

Por Xavi Ceresuela
17.9.2021

Titulo - Autores
Aliaga, Xavier Ja estem morts, amor 17,90 €
Quantes vides possibles hi ha? És una pregunta que ens fem ja en vida, sobretot quan se’ns passen o deixem passar les oportunitats en la marejada frenètica del dia a dia, i llavors únicament ens queda la resignació i el retret pesat d’imaginar-nos què seria o hagués sigut de nosaltres si haguéssim fet quelcom (o haguéssim deixat de fer-ho). Però podem imaginar com haurien viscut els éssers estimats que ja no hi són, com hauria sigut la seva vida possible, alternativa —de seguir vius—, sobretot si se’n van anar abans d’hora? És un exercici dolorós, que de fer-ho, parla quasi més de nosaltres que no pas d’ells, i no es queda en el pur exercici ficcional (com aquí es veurà).

Ja estem morts, amor, Xavier Aliaga fa precisament això, en un exercici, intel·ligent i empàtic fins a un punt desconegut, de ficció i de ficció dins la pròpia ficció, en una història de possibles tan humana i real com la vida mateixa, i on apareix en tota la seva bellesa i cruesa la vida familiar.

Una història al final de la qual ens quedarem amb la boca oberta, pel mestratge i intel·ligència a l’hora d’entendre la vida i la seva absència.

Empatia i sensibilitat al servei de l’escriptura.
Enorme.

PROPUESTA

Afganistán

Leer más

RESEÑA

Alessandro Barbero

Dante

Por Julen Sarasola

Barbero no tiene la intención de hacer un simple análisis factual sino que, en su constante comunicación con la obra dantesca, esboza una nítida imagen intelectual del autor medieval. La suya no es una biografía al uso ordenada cronológicamente; conceptos como el linaje, la nobleza, el amor o el exilio tienen una importancia capital en la construcción de la persona y, en consecuencia, también en el análisis de Barbero.

Leer más

Alessandro Barbero
Barbero, Alessandro Dante 24,00 €

RESEÑA

Camila Sosa Villada

El viaje inútil

Por Sara Forja

El viaje inútil es una declaración de intenciones que se vertebra en distintos ejes: escritura, memoria y devenir. Cómo es la escritura de un niño en transición, en qué lugar se encuentra las palabras ocultas en los diarios de un adolescente que no puede mostrar su homosexualidad y qué hacer cuando el deseo motiva un tipo de escritura que no puede ser mostrada. 

Leer más

Camila Sosa Villada
Sosa Villada, Camila El viaje inútil 12,00 €

PROPUESTA

Writing resistance

Here are some of our favorite recent debuts and modern classics that cast a critical eye over an ongoing present that continues to fail to recognize other communities, bodies and love as well as versions of history and cultural myths that bind us all.

Leer más