Nuestras recomendaciones y propuestas

Reseña

Toni Sala

Una família

Por Xavi Ceresuela
1.6.2021

Titulo - Autores
Sala, Toni Una família 18,00 €
Requereix paciència, capacitat d’observació, sinceritat i disposició d’ànim (sang freda també) posar-se a escriure sobre la vida pròpia, la passada i la present. Sobretot perquè la mateixa passa pel filtre —inevitable— de la família, construcció mítica que ens explica, de la què no podem escapar i de la què no sempre podem transmetre la imatge que ens agradaria: mai una família és ideal, sempre té petites arestes que la saviesa que dóna la vida no aconsegueix llimar i fer desaparèixer, però sí fer entendre al jo d’ara.
Toni Sala apunta que la família “és un conglomerat de fantasies, de vegades doloroses fins a la mort, de vegades paradisíaques, sempre transcendents”, i que les famílies “són tan insondables com els seus membres per separat”. En el present llibre ens ofereix la particular història de la seva família, els Sala i els Isern, despullant el que va ser i el que és ara i explicant sense embuts i amb una sinceritat bonica, molt d’agrair i encomiable, dita història, que és la seva pròpia. Un exercici de sinceritat i d’amor a la família i a la veritat, ple de reflexions d’un filòsof de l’Antiguitat.
Una pel record: “Així era la plenitud: no trobar a faltar res.”

RESEÑA

Helen Macdonald

Vuelos vespertinos

Por Neus Botellé

Esta colección de artículos, bastante personales y con una visión muy cercana a lo que uno podría sentir en medio de un bosquecillo, nos hace recordar escenas olvidadas de nuestra propia infancia en la que hicimos nuestra primera incursión en el mundo natural y nos acerca a su mundo al evocar sus recuerdos. 

Leer más

Helen Macdonald
Macdonald, Helen Vuelos vespertinos 20,90 €

INSTANTÁNEA

Abdulrazak Gurnah gana el Premio Nobel de Literatura 2021

Abdulrazak Gurnah es el ganador del Premio Nobel de Literatura de este año. La Academia Sueca reconoce al autor tanzano, a sus 73 años, su tarea literaria en la hora de describir los efectos del colonialismo en la África.

Leer más

PROPUESTA

Writing resistance

Here are some of our favorite recent debuts and modern classics that cast a critical eye over an ongoing present that continues to fail to recognize other communities, bodies and love as well as versions of history and cultural myths that bind us all.

Leer más

RESEÑA

Douglas Stuart 

La historia de Shuggie Bain

Por Ànnia Paredes

Ambientada en el Glasgow de los ochenta, bajo el gobierno de Thatcher, el autor refleja, no solo una vida particular, sino la lucha de la clase trabajadora ante la precariedad que llevaron las políticas neoliberales del momento y los estragos que sufrió especialmente la comunidad minera bajo el gobierno conservador de la dama de hierro.

Leer más

Douglas Stuart 
Stuart, Douglas Historia de Shuggie Bain 23,90 €