Nuestras recomendaciones y propuestas

Reseña

Siri Hustvedt

Los espejismos de la certeza

Por Cèlia Esteva
16.4.2021

Titulo - Autores
Hustvedt, Siri Los espejismos de la certeza 21,50 €
Les preguntes per qui som, on es troba la nostra ment, com funciona, no són preguntes noves. Al llarg de la història de la humanitat, diferents corrents de pensament i gran nombre d’investigacions científiques han intentat donar resposta a les qüestions sobre la relació entre la ment i el cos. El debat és antic i lluny de resoldre’s.

A Els miratges de la certesa, Siri Hustvedt fa un recorregut entorn a aquestes preguntes i les seves respostes, les troballes i les hipòtesis presentades, tot assenyalant com sovint les diferents consideracions han assentat una determinada explicació de qui som i, a la vegada, una predicció de qui serem. Així mateix, si la ment es considera una entitat aïllada, amb un funcionament autònom independent del cos i de l’entorn, i s’aconsegueix conèixer i extreure el seu funcionament, seria possible crear màquines a les quals incorporar aquesta ment. Les metàfores es fan fortes i el llenguatge consolida una realitat. En altres paraules, Descartes és ben viu i amb ell s’apunta a una post-humanitat de cossos màquines i cogitos directrius.

Per això, a vegades pot ser important estovar aquelles imatges que han esdevingut paradigmàtiques. Tal com dirà Hustvedt, tornar a aquelles preguntes velles sense respostes fàcils per interrogar-les de nou i, sobretot, posant-hi el cos, l’entorn, l’experiència i els altres.

PROPUESTA

Equipaje de mano

Para los buenos momentos

Propuestas de lectura para disfrutar de los buenos ratos este verano

Leer más

PROPUESTA

Vivir a la soviética

¿Qué queda de ese mundo de planes quinquenales, de cosmonautas, de estrellas rojas y silencios, de proyectos megalómanos destinados a una nueva humanidad que nunca llegó? ¿Alguien se acuerda todavía de la URSS?

Leer más

RESEÑA

Camila Sosa Villada

El viaje inútil

Por Sara San Frutós

El viaje inútil es una declaración de intenciones que se vertebra en distintos ejes: escritura, memoria y devenir. Cómo es la escritura de un niño en transición, en qué lugar se encuentra las palabras ocultas en los diarios de un adolescente que no puede mostrar su homosexualidad y qué hacer cuando el deseo motiva un tipo de escritura que no puede ser mostrada. 

Leer más

Camila Sosa Villada
Sosa Villada, Camila El viaje inútil 12,00 €

RESEÑA

Katherine Angel

El buen sexo mañana

Por Pol Cirujano

Katherine Angel nos exhorta a pensar una ética sexual que no se conforme con la cultura del consentimiento y la visión estructural de la violencia, sino parta de la vulnerabilidad compartida y de que, nos guste o no, la sexualidad es un terreno en el que no existen certezas absolutas y en el que (como en todo lo que tiene que ver con el sujeto) no somos soberanes de nosotres mismes aunque tengamos agencia.

Leer más

Katherine Angel
Angel, Katherine El buen sexo mañana 19,90 €