Nuestras recomendaciones y propuestas

Reseña

Rebecca Solnit

Recuerdos de mi inexistencia

Por Laura Sala Ollé
17.4.2021

Titulo - Autores
Solnit, Rebecca Recuerdos de mi inexistencia 19,90 €
Rebecca Solnit es una escriptora amb una obra molt extensa que va des de la política a l’art, passant pel feminisme, l’urbanisme o l’ecologisme, amb un activisme que es manté ferm en la defensa pel medi ambient i la denúncia de la violència de gènere. La narració d’aquestes memòries ens situen a principis dels anys 80, en un barri marginal de San Francisco on encara hi ressona el fervor de la generació Beat, però on el sida comença a fer estralls entre la comunitat gai i l’amenaça del desastre nuclear es respira en l’ambient. Avancem als anys gloriosos del moviment feminista, la lluita antiracista i els crits de no a la guerra, però també en l’assentament d’un capitalisme salvatge que es palpa en la modificació del paisatge d’una ciutat que canvia a un ritme vertiginós.

Amagar-se, passar desapercebuda, desaparèixer, a vegades és l’única tècnica a la que una es pot cenyir per sobreviure a una quotidianitat violenta. Però aquesta forma de no-ser també pot esdevenir un lloc privilegiat des d’on observar els fets amb una mirada crítica, i narrar-los des de l’inconformisme. L’escriptura de Solnit infon esperança i encoratja -d’una forma gens ingènua- a pensar que encara potser si, encara podem fer d’aquest món un lloc més just i habitable. 

INSTANTÁNEA

Ciencia ficción soviética

100 años del nacimiento de Stanislaw Lem

Coincidiendo con el 42 - 1.º Festival de Géneros Fantásticos de Barcelona, hemos querido rendir homenaje al escritor polaco  no solo dando a conocer su extensa y excelente obra, sino también realizando una selección de los mejores títulos de ciencia ficción soviética.

Leer más

RESEÑA

Pep Puig

El mar de cap per avall

Por Xavi Ceresuela

Vet aquí un llibre com les persones que semblen ser d’una manera i no són pas així. Aquí també ens hi atansem amb una primera idea i disposició, però conforme avança ens sorprèn (per bé i malament), contradint-nos així en la nostra idea primera, o quant menys duent-nos per aquell camí imprevisible i imprevist.

Leer más

Pep Puig
Puig, Pep El mar de cap per avall 20,00 €

RESEÑA

Camila Sosa Villada

El viaje inútil

Por Sara Forja

El viaje inútil es una declaración de intenciones que se vertebra en distintos ejes: escritura, memoria y devenir. Cómo es la escritura de un niño en transición, en qué lugar se encuentra las palabras ocultas en los diarios de un adolescente que no puede mostrar su homosexualidad y qué hacer cuando el deseo motiva un tipo de escritura que no puede ser mostrada. 

Leer más

Camila Sosa Villada
Sosa Villada, Camila El viaje inútil 12,00 €

PROPUESTA

Writing resistance

Here are some of our favorite recent debuts and modern classics that cast a critical eye over an ongoing present that continues to fail to recognize other communities, bodies and love as well as versions of history and cultural myths that bind us all.

Leer más