Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


Buscar en el blog:

Manuel Foraster (1949-2016)

16.03.2016

La mort de l'escriptor de Sabadell suposa una gran pèrdua per a la literatura catalana. La publicació del seu primer llibre, Antoni Farrés i Sabater, tal com l'hem conegut, una biografia del que va ser alcalde de Sabadell durant vint anys, el va animar a escriure de valent. Així, va publicar dues novel·les, Factures pagades i Lisboa direcció París, i una tercera quasi acabada que posa el punt final a aquesta trilogia de caràcter autobiogràfic, aconseguint un espai entre els nostres prestatges amb un estil humorístic i tendre alhora, que el defineix ben a la vora dels seus admirats Francesc Trabal, Joan Oliver i Armand Obiols.
Però abans de dedicar-se de ple a l'ofici d'escriure, la seva vida professional fou polifacètica i sempre a prop de l'àmbit cultural i literari. Llicenciat en filologia hispànica, va ser cap del gabinet de premsa de La Pedrera alhora que dirigia la revista Nexus. També va ser subdirector de El món i col·laborador en diverses publicacions, alhora que vicepresident de la Fundació La Mirada de Sabadell i activista cultural en diversos àmbits.

A la foto, Foraster i, al fons, un fotograma d'una de les seves pel·lícules preferides: À bout de souffle de Jean Luc Godard.
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���