Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


Buscar en el blog:

Lana Bastašić

Atrapa la llebre

14.04.2020
La Sara, la Lejla i el seu vincle magnètic. La Lenú i la Lila de Ferrante en versió balcànica; connectades per un d'aquests fils que passi el que passi permeneixen intactes, sense trencar-se, quan potser ja tot s'ha trencat; i que quan de cop aquest fil s'estira, ho posa tot en dubte, qüestionant fins la pròpia essència.
 
Després d'haver deixat Bòsnia, la Sara té la seva vida a Dublín. Una trucada de la Lejla demanant-li que l'acompanyi a buscar el seu germà, desaparegut durant la guerra, fa que torni a la seva terra per travessar-la en cotxe fins a Viena.
 
Només de trepitjar Bòsnia i veure la Lejla, a la Sara se li desmunta la seva nova identitat d'europea culta. Qui és, ella? Quina és la Sara autèntica? Hi ha una sola cosa seva, sense rastres de la Lejla? I de Bòsnia? Diu que la coneix bé, la sensació de no poder quedar-ne mai del tot neta, de sentir-la com petites partícules corrent-li per la sang.
 
Capítol rere capítol, combinant records d'infantesa amb el viatge a Viena, l'autora ens condueix cap a aquesta llebre misteriosa a través de les carreteres sense sentit de Bòsnia, que, com un cuc còsmic, no porten a cap destinació real, sinó directament a les profunditats del propi ésser.

Martina Roura Font

Sugerencias de consulta:

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���