Buscar en el blog:

Laia Viñas

Les closques

08.04.2021
El marc en el que es desenvolupa la novel·la és el retrobament entre l’Arnau i la seva filla, amb qui no ha tingut relació durant anys. Ell se l’enduu a Barcelona, al pis on ara viu al barri de Gràcia, i el repte és habituar-se poc a poc l’un amb l’altre, pare i filla, de moment desconeguts i prematurs. Laia Viñas aprofita aquesta posada en escena per desplegar una ambiciosa saga familiar que comença generacions enrere, al despietat Delta de l’Ebre de la postguerra. Entre cases a la vora del mar, camps d’arròs i passatges sensorials que desperten els sentits, un seguit de personatges batallen contra la pobresa i la precarietat. L’autora celebra una escriptura clàssica i tradicional, arrelada al territori i a casa nostra, per explorar quines decisions carreguem a l’esquena, la relació entre maternitat i violència, i a quin ritme es dicta el nostre pas pel temps.

Les closques és una novel·la de contrastos detallats, on l’oposició entre la ciutat capital i el tornar a casa s’emmiralla amb el joc narratiu que dona forma al text, que permet percebre els salts temporals i els canvis de personatges dins del guió, molts d’ells dones, el paper de les quals ha estat àmpliament invisibilitzat, fins i tot dins dels propis cercles familiars. 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".