Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


Buscar en el blog:

Katherine Mansfield

10.07.2018
Virginia Woolf digué d’ella mateixa que es tractava «d’una intel·ligència terriblement sensible». Va freqüentar el grup de Bloomsbury i D. H. Lawrence li contagià una tuberculosi que, anys més tard, la va matar. Així, la seva vida va estar marcada per la malaltia, la fugida de la pressió materna i la mort d’un germà, el seu únic vincle afectiu familiar, a la Gran Guerra. D’aquí ve que als seus contes hi reverberin la solitud, el cos malalt, la gelosia, la hipocresia i que es refugiï en els paisatges d’infantesa de Nova Zelanda dels seus relats, on la relació amb la natura i el codi moral són molt diferents que a l’Europa des d’on escriu.

L’escriptora brasilera Clarice Lispector amb el seu primer sou va comprar-se el volum de contes Felicitat, es va sentir plenament identificada amb Katherine Mansfield i en va adoptar la quotidianitat de les escenes aparentment tranquil·les.
 
Dels diaris va eliminar tot allò que no volia que fos revelat, era implacable amb el passat i el que ens ha arribat és el que ella va considerar digne de ser publicat. Consisteix en un seguit de fragments que tracten temes personals i literaris indispensables per entendre el seu món i la seva obra, i una manera de gaudir de la poesia de la seva prosa.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���