Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


Buscar en el blog:

El viatge a l’est del rei mico

Recomanacions sobre cuines

11.03.2019
Fa temps que en aquestes terres extremooccidentals tenim coneixement de les cuines asiàtiques. Els primers van ser, fa molts anys, els restaurants xinesos, i després van seguir els indis i els japonesos; alguns han aconseguit una qualitat excel·lent i han influït en el nostre paladar obrint-nos la finestra gustativa amb els seus productes i en la nostra cuina important noves tècniques culinàries.

Aquest final d’any porta un carregament de llibres de cuina que permeten repassar algunes de les tradicions culinàries des de la riba del Mediterrani magrebí fins a les costes nipones.

L’itinerari comença aquí al costat, a Casablanca, cocina de Marruecos. Un llibrot preciós que aconsegueix mostrar l’adaptació moderna de les receptes dels veïns del sud. A més, cal destacar la reedició luxosa, llaminera, d’un clàssic que va veure la llum per primera vegada fa vint anys. Es tracta del llibre Aroma àrab. Salah Jamal hi recull receptes tradicionals, però també costums, maneres socials i memòria lligats als plats de la seva infància.

Uns quants passos més cap a llevant i arribem a una altra enorme cultura culinària que cada vegada influeix més a tot el món. Sebby Holmes ofereix a Cocina Thai un centenar de les millors receptes de l’enorme país asiàtic mostrant-ne les millors qualitats: la importància del producte i l’equilibri de la dolçor amb l’acidesa, el picant i el salat.

Enfilem cap al nord per arribar a una de les gastronomies menys freqüentades per aquests verals: Corea. Podem redimir la nostra ignorància amb Mi primer libro de cocina coreana. Un treball amb les receptes bàsiques que ha seleccionat Caroline Hwang en un artefacte delicadament il·lustrat.

La traca final és per a tres llibres diferents d’una cuina molt influent i respectada: la japonesa. Phaidon ha traduït el de Nancy Singleton Hachisu, una destacada investigadora de la gastronomia japonesa, dels seus productes i productors, de les seves formes de conservació i dels seus mètodes. Una autèntica enciclopèdia indispensable. Per la seva banda, Paul Stevan ha recollit a Cocina japonesa les receptes quotidianes més conegudes de l’arxipèlag i explica d’on venen i la manera més reeixida de preparar-les. El tercer volum és el de Tim Anderson: JapanEasy, una col·lecció de plats clàssics i moderns adaptats a les possibilitats dels productes i mètodes de les nostres cuines i explicats pas a pas.

Temas relacionados:

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �