Nuestras recomendaciones y propuestas

Reseña

Bernard MacLaverty

Vacances d'hivern

Por Blog de La Central
27.11.2019

Titulo - Autores
Maclaverty, Bernard Vacances d´hivern 18,95 €
En Gerry i la Stella Gilmore estan a tocar de la vellesa. Tot i que els dos són irlandesos, ja fa anys que resideixen a Glasgow. La Stella ha preparat un viatge d’un cap de setmana llarg a Amsterdam. Però el que sembla una simple sortida de casats és, en realitat, un moment que marcarà un abans i un després a les seves vides. Ella no va escollir Amsterdam perquè sí, sinó que hi va a la recerca d’alguna cosa que està convençuda que canviarà el rumb de la seva vida. MacLaverty, amb una prosa precisa i sempre continguda, ens retrata les particularitats d’aquest matrimoni i tot el que els ha portat fins a aquest punt. Entre ells hi ha tendresa, complicitat i admiració, però també incomprensió i un cert conformisme. Mentre passegen agafats del braç pels carrers glaçats d’Amsterdam, envoltats de canals i de vent, els lectors som testimonis de tots els petits detalls que els uneixen i els separen, mentre que a través dels seus records també reconstruïm el seu passat comú. En el rerefons, el conflicte nord-irlandès, que tan profundament va marcar els dos protagonistes, i que el narrador destapa amb subtilesa i a poc a poc, igual que els seus desitjos i fracassos més amagats. Vacances d’hivern és una novel·la que fa el més difícil: explicar la complexitat d’una manera senzilla i brillant

RESEÑA

Yayo Herrero

Los cinco elementos

Por Cèlia Esteva

Hoy se derriten los polos, se secan los ríos, se desertifica la tierra y hace más calor. Como dice la autora, el futuro inmediato se inscribe ya en la era de las consecuencias.

Leer más

Yayo Herrero
Herrero, Yayo Los cinco elementos 15,20 €

RESEÑA

Hans Belting

Faces. Una historia del rostro

Por Raquel Ungo

Careta y psique se fusionan en este viaje que atraviesa nuestra historia desde las máscaras mortuorias prehistóricas hasta las infinitas posibilidades de la fotografía digital.

Leer más

Hans Belting
Belting, Hans Faces. Una historia del rostro 23,75 €

PROPUESTA

Las buenas cosas de la mala leche

El mal genio en las novelas

Personajes temperamentales que actúan como engranajes activos de la acción, giran la trama y provocan cambios en la manera de explicar las historias.

Leer más

PROPUESTA

Vivir para siempre

La eternidad a debate

Los adelantos tecnológicos en ciencias como la genética o la biomedicina, abren y plantean cuestiones sobre el futuro de la vida humana que van más allá de aquello puramente científico. Podremos vivir por siempre jamás? Viviremos más y mejor? Se pueden crear seres vivos desde un laboratorio? Aquí os dejamos una selección de libros para la reflexión.

Leer más