Una aventura anomenada "Europa"

Una aventura anomenada "Europa"

Traducción: Josep Sampere

Editorial: Arcadia

Páginas: 68

Año: 2006

EAN: 9788493409623

11,00 €
ENVÍO GRATIS
Recíbelo en casa en 2-4 días o ven a buscarlo:
Disponible ahora en
La Central (c/ Mallorca)
La Central del MUHBA
La Central del Raval
Disponible de 4 a 5 días en
La Central de Callao
La Central del Museo Reina Sofía
Zygmunt Bauman, en aquest breu assaig, perfila la noció d´Europa com un repte, una aventura inacabada, un escenari que cal crear i construir. Sense deixar de banda el fil de la història, i des d´una perspectiva eminentment sociològica, Bauman interpel·la la contemporaneïtat per trobar respostes als grans interrogants que planteja la convivència planetària. Amb l´agudesa que caracteritza les anàlisis i el pensament de Bauman, Una aventura anomenada "Europa" advoca per la construcció d´un espai on tingui cabuda la diversitat de la vida humana, sobre la base d´una xarxa de dependències recíproques que abraci tot el món. El destí de la llibertat i la democràcia de cada país només es pot defensar amb alguna possibilitat d´èxit en l´escenari global; i en aquest horitzó Europa pot recrear el seu caràcter aventurer.
ZYGMUNT BAUMAN és un dels sociòlegs més rellevants de la nostra contemporaneïtat. Nascut a Poznan el 1925, d´ascendència jueva, va desenvolupar una important tasca com a ensenyant a Polònia, després de la Segona Guerra Mundial. El 1968 va ser expulsat de la universitat de Varsòvia per raons polítiques; va reemprendre la seva docència a les universitats de Tel Aviv i Haifa, per incorporar-se l´any 1971 a la universitat de Leeds, d´on és professor emèrit de sociologia.

Per Modernity and the Holocaust (1989) van concedir-li l´Amalfi European Prize; obres com Modernity and Ambivalence (1990), Morality, Immorality and other Life Strategies (1992), Globalization: The Human Consequences (1998), Liquid Modernity (2000) o The Individualized Society (2001), entre d´altres, conformen la seva extensa bibliografia.