És trist morir sense hereus

És trist morir sense hereus
Nel·lo, David És trist morir sense hereus 15,00 €
26.11.2021
19h
La Central (c/ Mallorca)

És trist morir sense hereus

Presentación a cargo de David Nel·lo y Margarida Casacuberta
Os invitamos a la presentación de És trist morir sense hereus, de David Nel·lo, el viernes 26 de noviembre a las 19h en La Central de c/Mallorca. Durante la presentación, el escritor estará acompañado por la profesora e investigadora Margarida Casacuberta.


Para acudir a la presentación, es indispensable la inscripción previa mediante el botón de INSCRIPCIÓN GRATUITA. La cita previa garantiza la asistencia al acto. En caso de no formalizar la inscripción no podemos garantizar la plaza. Al final del texto encontraréis un breve resumen explicativo.

Sobre el libro

(CAT) Com és que en altres països són capaços de conservar viva l’obra de certs autors i nosaltres no? Per què s’enorgulleixen del seu bagatge literari i el mantenen viu, mentre que nosaltres sovint semblem negar-lo o el menystenim, com si pertanyés a un passat que no val la pena recuperar perquè potser fa pudor de resclosit o tenim por de trobar-hi una espardenya, una faixa o una barretina? Qui és el culpable d’aquesta enorme negligència? Els editors, els llibreters, les escoles, les institucions oficials, els mateixos lectors...? En aquest seguit de preguntes hi ha la llavor d’aquest llibre, on l’autor fa un recorregut ben personal, amb una mirada desproveïda de cap pretensió acadèmica, per una sèrie de noms imprescindibles del nostre llegat literari. De Víctor Català a Marian Vayreda, de Pompeu Fabra a J.M. Folch i Torres, d’Aurora Bertrana a Josep M. de Sagarra, passant per Teresa Pàmies. Uns escriptors amb qui estem en deute i que és important que no oblidem: «No podem permetre’ns de viure d’esquena al que van dir i escriure perquè, si no, no podrem entendre mai qui som.» 

Sobre el autor

(CAT) David Nel·lo (Barcelona, 1959) és escriptor i traductor. En la seva dilatada i premiada trajectòria, ha conreat amb èxit tant la literatura infantil i juvenil com la narrativa per a adults. Va debutar en la literatura infantil amb L’Albert i els menjabrossa, i ha estat guardonat també per Ludwig i Frank i La nova vida del senyor Rutin. Entre les seves novel·les juvenils trobem L’aposta, Contrajoc i Guguengol. La seva obra novel·lística ha estat repetidament premiada, amb obres com La geografia de les veus (premi Andròmina de narrativa 2006), El meu cor cap a tu per sempre (premi Marian Vayreda 2009), Setembre a Perugia (premi Roc Boronat 2011), Melissa & Nicole (premi Prudenci Bertrana 2017) i La segona vida del Marc (premi Gran Angular 2018). El 2019 va ser guardonat amb el Premi Sant Jordi de novel·la per Les amistats traïdes. Les seves obres han estat traduïdes a llengües tan diverses com el castellà, francès, alemany, turc, coreà, rus, tagal, grec i portuguès.  

Sobre Margarida Casacuberta

Profesora e investigadora en Literatura contemporánea en la Universidad de Girona. Doctorada en Filología, es especialista en narrativa catalana del siglo XX y en la figura y la obra de Santiago Rusiñol. Ha traducido al catalán obras de Émile Zola y Georges Pérec. Colabora con la Revista de Girona y con la revista Adelanto. De entre sus libros publicados, destacan Els Jocs Florals de Girona, 1902-1935 (2010), Marian Vayreda i Vila, 1853-1903: la recerca d’una veu pròpia. (2002), Els noms de Rusiñol (1999) o Santiago Rusiñol: vida, literatura i mite (1997).
 
Información de interés sobre la presentación
 
- Aforo limitado
- Para inscribirse al acto es necesario clickar sobre el botón INSCRIPCIÓN GRATUITA y darse de alta en la web. En el caso de que se disponga de cuenta web, por compras o inscripciones previas, solo hará falta introducir los datos, la reserva quedará reflejada en el apartado mis reservas, de la cuenta web. Además se enviará un correo de confirmación.
- Las entradas son nominales, únicamente se puede realizar una reserva por persona.
- Para el día de la presentación, comprobaremos las inscripciones a la entrada del acto, se puede presentar el correo de confirmación o dar nombre y apellidos. 
- La cita previa garantiza la asistencia al acto. En caso de no formalizar la inscripción no podemos garantizar la plaza.
- Día y hora: Viernes 26 de noviembre a las 19h (La Central c/Mallorca)
*En caso de lluvia, el acto se llevará a cabo en el interior de la librería.
 
Para dudas o consultas os atenderemos en citapreviabcn@lacentral.com

Imagen: Víctor P. de Óbanos