Cafè Filosòfic Pensa, a cargo de Lluís Pla Vargas

<strong><em>Cafè Filosòfic Pensa, a cargo de Lluís Pla Vargas</em></strong>
27.11.2021
11h - 19h
La Central del Raval

Cafè Filosòfic Pensa, a cargo de Lluís Pla Vargas

Sobre una filosofía política anormal
El Cafè Filosòfic Pensa torna aquest mes de novembre presencialment a la nostra llibreria de La Central del Raval, amb moltes ganes de saludar-vos de nou i compartir aquest espai que hem anat construint entre totes i tots al llarg dels darrers sis anys. És per aquest motiu que us convidem dissabte 27 de novembre a les 11h a l'Aula de la llibreria, a la primera planta. Trobareu l'accés a través de la secció d'encàrrecs. De moment i fins a nova ordre, l’aforament està limitat a 30/35 persones, per la qual cosa es necessari que confirmeu la vostra assistència escribint un correu a cafefilosoficpensa@gmail.com. Si finalment no podeu assiatir us agrairem ens ho comuniqueu per poder donar pas a una altra persona.


Sobre esta sesión

Partiendo de la inspiración de la película Bacurau, establezco aquí una distinción entre una filosofía política normal y una filosofía política anormal. La base de esta distinción se encuentra en las ideas de Thomas Kuhn y, más específicamente, de Nancy Fraser. Argumento a continuación que la filosofía política contemporánea debe enfrentarse a una situación de anormalidad en la cual no están claros el qué, el cómo ni el quién de la política contemporánea. Por ello, la filosofía política anormal, que se entiende a sí misma como una figura de transición entre dos periodos de normalidad, ofrece una reflexión distinta, atenta a las anormalidades, históricamente informada y crítica de la política. En la conclusión, planteo la necesidad de tal enfoque para hacer frente a la emergencia de la violencia como mecanismo para la resolución de los conflictos políticos.

Lluís Pla Vargas

Doctor en Filosofía, amb una tesi doctoral “Consum, identitat i política” qualificada amb  Excel·lent cum laude.
Llarga experiència com a docent i actualment Cap d’Estudis i adjunt a direcció dels col·legis majors Penyafort-Montserrat-Llull de la UB. Coordinador del Seminari de Filosofía Política de la Universitat de Barcelona. Ha escrit nombrosos articles en publicacions  acadèmiques i libres en el seu camp sobre filosofía política.