Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


Recordar Clave

Nuevo usuario

La Central (c/Mallorca)

Tot el teatre, de Natalia Ginzburg 

Traducció de Meritxell Cucurella-Jorba 

Prometeu Edicions

Dimarts 18 de juny de 2019, 19h La Central (c/Mallorca)
Tot el teatre I, Natalia Ginzburg

Quatre dels onze textos teatrals que Natalia Ginzburg va escriure entre 1965 –any que, empesa per un repte personal, va iniciar-se en la dramatúrgia–, i 1967. Amb un estudi introductori de la mateixa traductora, Meritxell Cucurell-Jorba, ens endinsem en una de les escriptores italianes més interessants del segle XX, comparada, en el cas del teatre, amb Beckett i Pinter. Com la seva narrativa, el teatre de Ginzburg retrata, punyent, una societat aferrada a les seves tradicions i que es resisteix a obrir-se a la nova realitat social.

Tot el teatre II, Natalia Ginzburg

Set dels onze textos que conformen tot el teatre de Ginzburg, una autora que retratava amb senzillesa les complicades relacions familiars i de parella. Tristesa i comicitat hi caminen juntes i ofereixen diàlegs extrems, certs, delirants. Els personatges tant es qüestionen les bases de la seva existència com parlen de coses ben banals. Entremig entren en joc la dicotomia eterna entre poble i ciutat, o el difícil equilibri entre esquivar el destí o sotmetre-s’hi.

Natalia Ginzburg (Palerm, 1916-Roma, 1991), contista, novel·lista, assagista i diputada del Partit Comunista Italià, ha travessat el llindar de la porta gran de la literatura gràcies a la seva producció de ficció (El camí que porta a ciutat o Vocabulari familiar) i fins i tot assagística, però pocs coneixen la seva incursió en el món del teatre. El 1965 va escriure el seu primer text dramàtic, M’he casat amb tu per alegria, que va tenir un gran èxit. Era el primer graó d’una escala que en tindria onze.

Meritxell Cucurella-Jorba (Pierola, 1973), és poeta, dramaturga, traductora i dinamitzadora. Llicenciada en filologia catalana i Màster d’escriptura per a cinema i televisió, ha fet nombrosos cursos d’escriptura dramàtica a la Sala Beckett i ha participat en diversos laboratoris teatrals a San Miniato (Itàlia). Té publicats un text teatral, Pare nostre que esteu, set llibres de poemes (el darrer, Úrsula, a El Cep i la Nansa), i diverses traduccions.
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���