Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

Torno del bosc amb les mans tenyides, de Simona Škrabec

L'Avenç

Dimarts 26 de febrer de 2019, 19h La Central del Raval

Després de tres llibres d’assaig publicats, Simona Škrabec fuig puntualment de la seva tasca de filòloga i estudiosa de la teoria literària per mostrar la seva faceta més creativa com a narradora en una obra íntima i personal. Torno del bosc amb les mans tenyides és un recull d’impressions, reflexions i sensacions narrades en primera persona i que neixen arran dels múltiples viatges de l’autora per tot el món. Un meravellós mostrari de postals literàries on la natura desperta els sentiments, on les escenes quotidianes evoquen records i olors, on les sensacions conflueixen en paisatges presents tenyits de melangia i on afloren experiències personals de l’autora que parlen de pèrdua, d’identitat, del desarrelament d’algú que va deixar la seva terra i acaba per no sentir-se d’enlloc, de la fugida i alhora la recerca d’un mateix que suposa viatjar.
 
Simona Škrabec és una assagista, crítica literària i traductora nascuda a Ljubljana (Eslovènia) el 1968, que des de la dècada dels 90 resideix a Barcelona. Llicenciada en filologia alemanya i en literatura comparada per la Universitat de Ljubljana, es va doctorar en literatura comparada per la UAB el 2002 amb la tesi Els marcs identitaris en el cas de Centreeuropa. És autora de L’estirp de la solitud (2002), L’atzar de la lluita (2005) i Una pàtria prestada (2017). Ha traduït més de trenta llibres —domina el català, el castellà, l’alemany, l’anglès, el francès i el serbocroat— i ha publicat estudis literaris a revistes especialitzades tant de Catalunya com d’Eslovènia. Exerceix la crítica literària a diversos mitjans, i de forma destacada a L’Avenç.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���