Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà, d'Albert Pijuan

<em>Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà,</em> d'Albert Pijuan
8.2.2018
19h
La Central del MUHBA

Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà, d'Albert Pijuan

Amb una impressionant varietat d’estils narratius i de temes, Seguiràs el ritme del fantasma jamaicà són vuit relats que van des de l’Amèrica profunda dels anys cinquanta al naixement del black metal a Noruega, des dels cementiris d’animals del Vallès fins a les pistes de ball jamaicanes. Un viatge on coneixeràs amants atrapats en bucles temporals, l’efecte de drogues importades d’altres planetes i el llegat clandestí de Carlos Barral a Calafell... I, en cada relat, uns personatges en situacions límit que intenten trobar la manera de seguir el seu propi ritme.

Inclassificable i contundent, Albert Pijuan arrisca en cada relat, en cada frase, a la recerca d’una frontera narrativa inèdita. El lector s’hi sentirà desconcertat, sovint commogut i aclaparat, com els primers exploradors d’un territori verge.
«Tots els seus experiments sonors buscaven el mateix, saps els escriptors que sempre intenten escriure un mateix llibre?, doncs semblant, amb la diferència que el que ell intentava era encapsular l’esperit de l’illa. Posava micros sota terra, enregistrava el brunzit de les nits de la selva. Gravava ritmes amb pedres. Podia passar-se dies provant pedres fins que no trobava les que sonaven com volia. Una mena de bruixot del so.»

Albert Pijuan. Nascut a Calafell l’any 1985, és llicenciat en Ciències Polítiques i en Filosofia. Ha publicat la novel·la El franctirador (Angle 2014), relats en diverses antologies, un llibre de poesia i l’inclassificable Ramon Llull. Ara i aquí (Angle 2016), una aproximació contemporània a la figura i l’obra del Beat. Ha publicat i estrenat una dotzena de peces teatrals de les quals bona part han tingut trajectòria internacional. Ha traduït L’ésser estimat, d’Evelyn Waugh, i Johnny va agafar el fusell (Angle 2016), de Dalton Trumbo, entre d’altres.