La Central (c/ Mallorca)

Presentació de Crim i càstig, de Fiódor Dostoievski

Traducció de Miquel Cabal Guarro i amb un pròleg de l’escriptor Francesc Serés

Bernat Metge Universal

Dijous 8 d'abril, de 2021, 19h La Central (c/Mallorca)
L'editorial Bernat Metge i La Central us convidem a la trobada presencial amb motiu de la traducció al català de Miquel Cabal de Crim i Càstig, novel·la de Fiódor Dostoievski amb un pròleg de Francesc Serés.

La gran novel·la de Fiódor Dostoievski sobre la culpa i la redempció evoca un món en què les línies que separen la innocència i la corrupció, el bé i el mal, es difuminen. Admirada per generacions de lectors i crítics, Crim i càstig explica la història d’en Rodion Raskólnikov, un estudiant arrogant i endeutat que veu en la mort de la vella que li presta els diners l’únic camí per escapar de la situació desesperada en què es troba. Dostoievski davalla a les profunditats de l’ànima humana a través de les angoixes i dels dilemes morals d’aquest jove estudiant, que expressen com ningú el xoc entre la moral utilitària i la moral cristiana. Aquest descens a l’infern corre en paral·lel al de la ciutat de Sant Petersburg, en plena decadència, que Dostoievski retrata sense concessions a través d’una galeria de personatges absolutament memorables.

És lícit matar si amb això aconseguim un gran bé? El llibre més llegit a les presons russes.


Miquel Cabal Guarro. Traductor literari de rus. Doctor en Lingüística (UB-UAB) amb una tesi de sociolingüística sobre els tàtars de Crimea. Ha traduït nombroses obres de prosa i teatre del rus al català, d’autors com Dovlàtov, Tsvetàieva, Platónov, Txékhov o Dostoievski. L'any 2014 va rebre el Premi de Traducció Vidal Alcover. És president del consell rector de la cooperativa de serveis culturals L’Afluent i membre del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona.
 
Francesc Serés Guillén. Escriptor i professor, és una de les veus narratives més importants del panorama literari català contemporani. Els seus textos han estat traduïts a diferents llengües i han estat guardonats amb el Premi Nacional de Literatura i el Premi Ciutat de Barcelona, entre d'altres. Des de 2016 és el director de la Residència Faber, a Olot, i des de desembre de 2018 dirigeix l'Àrea de Creació de l'Institut Ramon Llull.

Inscripció a l'acte
Aforament limitat
Acte a l'aire lliure, a la terrassa de La Central (C.Mallorca)
Per inscriure's a través del correu: citapreviabcn@lacentral.com, indicant el nombre i el nom de les persones assistents.
 
 

Sugerencias de consulta:

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".