Gabinete

Pensar la ciutat. Una mirada polièdrica de la vida urbana

Coordinat per Joan Muñoz

Fecha de inicio 23.5.2017

Fecha fin 20.6.2017

Horario de 19:30h a 21h

Lugar La Central (c/Mallorca)



Què significa pensar la ciutat? Quines implicacions polítiques, filosòfiques o estètiques té avui en dia el fet de reflexionar sobre l’experiència de la vida urbana? Amb aquest curs pretenem abordar la noció de ciutat des de diferents perspectives i àmbits d’estudi, de tal manera que sigui possible teixir un debat multidisciplinari sobre les principals representacions, tensions, conflictes i ambivalències que històricament han tingut lloc en l’espai públic. Per tal d’il·lustrar els diversos enfocaments teòrics de partida —històrics, literaris o antropològics— s’exploraran els vincles mantinguts entre l’arquitectura i els seus relats, s’analitzaran les traces culturals d’una poètica urbana i es repassaran les transformacions viscudes al barri del Raval de Barcelona.


Programa:

23 de maig
Sessió a càrrec de Marta Llorente. És doctora en Arquitectura i professora titular de Teoria de l’Arquitectura i d’Antropologia de la Ciutat a la Universitat Politècnica de Catalunya. Està vinculada a dues línies d'investigació de la UPC: Art, Estètica i Antropologia de l'Espai i al Grup de Recerca GIOPACT.
Lectura: La ciudad: huellas en el espacio habitado

6 de juny
Sessió a càrrec d’Àlex Matas. És doctor en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i professor de la mateixa disciplina a la Universitat de Barcelona. És membre del Grup de Recerca de la UB "Literatura Comparada en l'espai intel·lectual europeu".
Lectura: La ciudad y su trama

20 de juny 
Sessió a càrrec de Miquel Fernández. És doctor en Antropologia Social i professor de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment està vinculat a l'ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió).
Lectura: Matar al Chino


Joan Muñoz és llibreter de La Central i responsable de les seccions d'Estudis Literaris i d'Historiografia de La Central de Mallorca. Llicenciat en Història i Màster en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada.


Calendari: Els dimarts 23 de maig, 6 i 20 de juny, de 19:30h a 21h.
Preu: 35 euros (3 sessions)
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01

Fotografia: Manolo Laguillo
 

Lecturas recomendadas

An error has occurred. Reload 🗙