Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

Pensar amb imatges avui

Enric Jardí

5, 12, 19 i 26 de juny de 2018, de 19h a 21h La Central del Raval
Com funcionen les imatges que consumim?

No gaires generacions enrere els nostres avantpassats a penes arribaven a veure unes quantes reproduccions al llarg de la seva vida. En el moment actual consumim les imatges d'una manera i en quantitats com mai a la història. Les prenem, les barregem, les reenviem i en fem de noves de manera intuïtiva i sense miraments, a l'instant. I malgrat això ens diuen també que som analfabets visuals? En som?

Com s'arriba a trobar una idea visual que funcioni? Hi ha un mètode?

En aquest curs farem un recorregut pel món de les imatges reproduïdes. Analitzarem com s'ha tractat aquest tema fins ara, en l'art, en els llibres i especialment a les xarxes. Veurem què funciona, què no funciona i per què. No cal ser dissenyador, il·lustrador o artista. Només cal que us interessi reflexionar com funcionen les imatges i com les fem servir.Bibliografia recomanada:
 
- Rudolf Arnheim, El pensamiento visual
 
- Santos Zunzunegui, Pensar la imagen
 
 
- María Acaso, El lenguaje visual
 
 
- Enric Jardí, Pensar con imágenes
 

 

El treball professional d'Enric Jardí se centra en el disseny editorial, direcció d'art, cobertes per llibres, identitat corporativa, tipografia i il·lustració. Es va graduar a l'Escola Elisava de Barcelona, on continua ensenyant.
És autor de diversos articles sobre disseny i tipografia, i de les publicacions Veintidós consejos sobre tipografía (que algunos diseñadores jamás revelarán) y veintidós cosas que nunca debes hacer con las letras (que algunos tipógrafos nunca te dirán) (Actar) i Pensar con imágenes (Gustavo Gili). És director i professor del Màster en Tipografia Avançada d'Eina Centre de Disseny i Universitari d’Art en col·laboració amb la UAB. També és professor del Master Universitario en Dirección de Arte en Publicidad a Blanquerna, Universitat Ramon Llull, dels Màsters en Disseny i Direcció d'Art i del Disseny de Packaging d'Elisava i professor del Curso de Diseño Gráfico en la Universidad de Laponia (Finlandia). Des de 2016 ensenya semiòtica i teoria de la imatge a l'escola IDEP de Barcelona.
L'any 2009 va rebre el Premi Nacional de Cultura en l'apartat de disseny atorgat per la Generalitat de Catalunya. Ha rebut diversos premis entre els quals destaquen els European Design Awards, Laus, D&AD Awards i Malofiej d'infografia.


Calendari: els dimarts 5, 12, 19 i 26 de juny, de 19h a 21h.
Preu: 80 euros
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01Inscripción on line
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���