Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del MUHBA

L'ull i la navalla d'Ingrid Guardiola

Arcàdia

Dijous, 13 de setmebre de 2018, 19h Escenari 1 - Av. de la Catedral
Som en una època en què les imatges i les dades, que compartim a través de tota mena de dispositius tecnològics, condicionen la nostra vida privada i determinen la dinàmica de l’esfera pública i de les comunitats. Podríem dir que el món és ja una interfície virtual. Al segle XX, la fotografia, el cinema i, sobretot, la reproducció i reutilització d’imatges van posar de manifest una determinada manera de llegir el passat i el present; ara, el present és manifesta a través de la virtualitat simbòlica, i aquest assaig n’explora els efectes en la nostra vida hiperconnectada. Ingrid Guardiola creu que hem de fer front als dictats hegemònics neoliberals i a l’individualisme extrem que resulta de la mercantilització de la mirada. I obre camins, des de pràctiques que sorgeixen als marges de les inèrcies del poder, per pensar el paper de les tecnologies en la generació de nous imaginaris col·lectius, en la participació social i política, i en la necessària reapropiació compartida de l’espai públic.


Ingrig Guardiola (Girona, 1980) Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). És professora associada del Grau de Comunicació Cultural de la Universitat de Girona. També ha estat professora de programes de grau, postgrau i màster a la UPF i a la Universitat Rovira i Virgili.
Coordina el MINIPUT (Mostra de Televisió de Qualitat) des del 2002. Des del 2001 col·labora amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), actualment coordinant el projecte Soy cámara en red i coproduint i corealitzant alguns programes de Pantalles CCCB (BTV). Ha participat en iniciatives com TVLata i el Canal Cultural de TVE, alhora que ha cocreat projectes com Radiomensió (2006-2007), el Festival Surpas (2008-2011) i www.pioneresdelcinema.cat, un projecte que investiga sobre les professionals del cinema. Ha impartit conferències i cursos en centres com el CCCB, el MACBA, CaixaForum, el Centre Cultural La Mercè de Girona, el Museu del Cinema de Girona, el Bizbak de Bilbao i el Festival REC de Tarragona. Ha publicat articles als diaris La Vanguardia i Público, a més de l’editorial Gedisa, Edicions 62, Quaderns del CACL’AvençVenuspluton.com i Blogs&Docs, entre altres. Des del 2005 forma part del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona-Cinema Truffaut i ha treballat per a festivals de cinema com el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, Docúpolis i el MICEC.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���