Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central del Raval

Les bruixes de Warboys, de Philip C. Almond

 Presentació d'Edicions Avantsala

Dijous, 23 de gener de 2020, 19h La Central del Raval
L’avantsala és un espai d’espera, de vagareig i de reflexió. Pot tractar-se d’uns instants, d’unes hores, d’un petit espai que aparentment no trenca cap inèrcia, o pot tractar-se d’un impàs vital, de l’espai de temps en què un va tacant la vida vella i preparant-se per la nova. És un espai fèrtil i obert, on diferents idees, sensacions, situacions i intuïcions es barregen, i on es permeten jocs que en d’altres espais no serien possibles o ho serien de manera perillosa.

Avantsala és una nova editorial independent en català. Neix amb la motivació de portar al públic català textos que puguin obrir o reobrir espais interiors d’avantsala. Per aquest motiu seleccionem textos diferents que puguin establir diàlegs que obeeixin més a realitats internes que no pas externes. I per arribar encara més al lector en català aquí i ara, els acompanyem d’un pròleg i d’un epíleg que situen el text i que ens l’acosta encara més al moment actual.

Edicions Avantsala es conforma per un equip entusiasta i convençut que queda molt per fer i per dir, per crear i recrear, i que l’espai de diàleg que s’ha obert els darrers anys ofereix grans oportunitats per participar-hi. Ens comprometem amb els principis de l’economia del bé comú i esperem aportar el nostre gra de sorra a la cultura catalana des de tots aquests aspectes.


Les bruixes de Warboys, de Philip C. Almond 

Les bruixes de Warboys és un magnífic exemple de microhistòria construïda a través d’un relat amb vocació i ritme literaris. L’historiador Philip Almond, amb un estil que domina a la perfecció el sentit d’espai i temps, ens introdueix en aquest món d’horror i crim, víctimes i victimitzadors, espectres i sexe amb el diable.
En un boirós dia de novembre de 1589, quan una de les cinc filles de Robert i Elizabeth Throckmorton va caure malalta, ningú en el poblet anglès de Warboys podria haver predit els terribles esdeveniments que seguirien. Quatre anys després, l’abril de 1593, Alice, Agnes i John Samuel, veïns dels Throckmorton, seran portats davant d’un jutjat territorial acusats de bruixeria, encanteri i assassinat. Es tracta d’un fet històric sobre possessió demoníaca, esperits malèvols, confiança trencada i nens maleïts.
Sobre la base del llibre, el Dr. Agustí Alcoberro, l’antropòloga i educadora social Raquel Sala i l’editor Ramon Bistuer us parlaran de la història de Warboys, de la cacera de bruixes, i de com aquest fenomen ens toca de molt, molt a prop i ens pot ajudar a comprendre amb més claredat i honestedat la nostra relació amb l’altre i la nostra responsabilitat envers la societat.


Presentació a càrrec d'Agustí Alcoberro, Raquel Sala i Josep Ramon Bistuer.
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �