Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

La ciutat dels joves, d'Aurora Bertrana

Males Herbes 

Divendres 22 de març de 2019, 19h La Central del Raval
Un periodista veterà procedent de la Ciutat  dels Vells, que el lector identificarà ràpidament amb l’Espanya franquista, és enviat a la Ciutat dels Joves per escriure’n un reportatge. Allà hi trobarà una societat completament nova, vital i alliberada de tabús, que fa pensar en el món idealista que somniaven els joves de finals dels seixanta. En el seu viatge a la Ciutat dels Joves, el reporter s’entrevistarà amb els principals responsables d’aquesta nova societat, que n’hi explicaran els rudiments. Ell els anirà comparant amb el lloc d’on ve i així, tot i mostrar-nos que el funcionament de la Ciutat dels Joves no és perfecte i que a voltes li resulta incomprensible, el trobarà preferible al de la Ciutat dels Vells, catòlica i conservadora,dominada per la hipocresia i la manca de llibertat.

Aurora Bertrana, en la seva última obra de fiicció, publicada originalment el 1971, quan tenia setanta-nou anys, va intentar entendre el vent de canvi que pregonaven les noves generacions, a la vegada que articulava una crítica devastadora de l'Espanya de la seva època. Per això aquesta sàtira fantyàstica va patir les tisorades de la censura.
L'edició que tens a les mans ofereix per primera vegada el text íntegre, incloent les pàgines que no van superar el sedàs dels censors. Hi afegim, a més, un annex amb els informes i els comentaris que la censura franquista va dedicar a l'obra. 

La presentació correrà a càrrec d'Adriana Bàrcia i Ramon Mas.
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���