Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central (c/Mallorca)

Ilíada d’Homer

Traducció de Pau Sabaté i pròleg del poeta Enric Casasses

Bernat Metge

Divendres 15 de novembre de 2019, 18:30h La Central (c/Mallorca)
El primer volum de la nova col·lecció «Bernat Metge Universal» és la Ilíada d’Homer, traduïda en vers per Pau Sabaté i amb un pròleg del poeta Enric Casasses. La Ilíada és, juntament amb l’Odissea i la Bíblia, la base de la literatura i de la cultura occidentals. Composta en el si d’una tradició èpica oral per un aede d’identitat desconeguda que els antics anomenaven Homer, aquesta epopeia monumental gira al voltant d’un episodi de l’últim any de la guerra de Troia: la còlera d’Aquil·les, el més cèlebre i valerós dels combatents grecs, contra Agamèmnon, el comandant de la host hel·lena, a causa de Briseida. La retirada d’Aquil·les del combat afebleix notablement l’exèrcit grec i no és fins que Pàtrocle mor a mans d’Hèctor que Aquil·les no tornarà al camp de batalla al costat dels grecs per venjar la mort del seu amic.
Aquesta nova traducció posa a l’abast del públic actual aquest magne poema, en una versió poètica i actual d’aquest clàssic indiscutible de la literatura universal. A més, l’edició compta amb un pròleg del poeta Enric Casasses, figura cabdal de la poesia catalana de l’últim mig segle, que oferirà la seva pròpia visió de l’obra.
 
La Ilíada d’Homer com no havia sonat mai 

En l'acte hi intervindran Pau Sabaté (hel·lenista i traductor de l'obra), Enric Casasses (poeta i autor del pròleg) i Raül Garrigasait (president de La Cas dels Clàssics i editor de l'obra).

Sugerencias de consulta:

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���