Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

Heliogàbal o l’anarquista coronat d'Antonin Artaud

Pròleg d'Arnau Pons

Edicions Poncianes

Dijous, 25 d'octubre de 2018, 19h La Central del Raval
Obra publicada en ple auge del surrealisme. Es presenta com una biografia de l’emperador romà Heliogàbal, que regnà entre 218 i 222 d.C, però narrada a la manera d’Artaud; fugint de la simplicitat, creant una atmosfera lírica, i amb una bellesa estranya en el discurs que demana l’atenció plena del lector. El sacerdot El-Gabal arriba al tron amb 14 anys gràcies a les intrigues de la seva mare i la seva àvia. Des del primer instant es mostra com un sobirà atípic, disposat a imposar els costums i cultes de la seva Síria natal, vistos amb horror pels conservadors romans. La seva figura evoca la tirania arbitrària i el desordre moral, aspectes que Artaud capgira com una sagrada missió: subvertir el fals ordre d’allò raonable i instaurar el domini dels principis enfrontats de la vida i la mort.

L’obra va prologada per una figura de renom en l’estudi de l’obra d’Artaud, Arnau Pons, que també és conegut com a poeta i assagista
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���