Geosmina

Geosmina
Farnós, Cinta Geosmina 18,90 €
21.1.2022
19h
La Central del Raval

Geosmina

PLAZAS AGOTADAS

Presentación a cargo de la autora Cinta Farnós y Bernat Puigtobella
Os invitamos a la presentación del libro Geosmina, de la escritora y politóloga Cinta Farnós, el viernes 21 de enero a las 19h en La Central del Raval. El libro saldrá a la venta el 20 de enero. La presentación estará a cargo de la propia autora, acompañada por Bernat Puigtobella, editor de la revista Núvol.

Las plazas para la presentación están sgotadas. Pueden escribir un correo a citapreviabcn@lacentral.com y le apuntaremos en la lista de espera. Si se libera alguna plaza, le avisaremos por correo electrónico.

Sobre el libro

(CAT) La Llúcia, que viu a Irlanda i acaba de deixar-ho amb el Liam, rep la trucada del seu pare: la Blanca, la seva mare, acaba de morir en un accident de cotxe. La tràgica notícia capgira la vida de la Llúcia, que torna a casa, al poble ebrenc de la seva infància, adolescència i primera joventut, on ha d'enfrontar-se no només a la mort de la seva mare, sinó també al seu record i a la relació que tenen totes dues.


Quan decideix refer el trajecte cap a Astúries, que tenia previst fer la Blanca abans de morir, la Llúcia no sap que també serà un viatge cap al seu passat. Entre el passat matern i del seu present, la Llúcia es troba amb camins vitals farcits de renúncies, secrets i fugides escampats entre Irlanda, Astúries i la Barcelona dels últims anys de la lluita antifranquista.

Geosmina és el viatge intimista de la Llúcia, una noia que necessita trobar respostes a una infància sense vincles maternals i a un present on la sensació de desarrelament continua apoderant-se dels àmbits de la seva vida.

Sobre Cinta Farnós

Va nèixer al Perelló (Baix Ebre), al març del 1986. De fet, el 8 de març. La seva mare va decidir que provoquéssin el part aquell dia, però no va ser tant per militància com per facilitar la logística. Era un dissabte i sempre és més còmode nèixer en cap de setmana. Amb els anys ha guanyat la militància i ha mantingut la preferència pels matins de dissabte.

Als 18 anys va marxar del poble per estudiar Ciències Polítiques i de l’Administració a la UAB. Volia ser periodista política, però va acabar fent un mestratge en Gestió Pública. I un altre de Diplomàcia i Acció Exterior, i entremig dos postgraus de dret local i dret urbanístic que no ha utilitzat mai. Al final ha aconseguit viure escrivint igual, a pesar de tot. Treballa a la Generalitat de Catalunya escrivint sobre polítiques de memòria democràtica.

Sempre ha somniat en escriure llibres. Va nèixer per escriure, caminar i viatjar i durant molts anys ha tingut clar que la seva vocació era escriure guies de viatge. De xiqueta es va plantejar ser missionera perquè creia que era la única forma que una dona pogués viatjar sola. Des de llavors ha intentant caminar tot el que ha pogut, ha viatjat sola sense cap missió i ara sap que allò que ha vingut a fer és escriure, sigui el que sigui i on pugui.

Col·labora al digital de cultura Núvol, ha escrit una guia gastronòmica del Camino de Santiago (Comer bien en el camino de Santiago, Ecos Ediciones, 2015), ha publicat contes (Cosins Llunyans i altres contes, Cossetània Edicions, 2014) i Geosmina (La Magrana, 2022) és la seva primera novel·la.

Sobre Bernat Puigtobella

Bernat Puigtobella (Terrassa, 1968) és escriptor i editor. Ha publicat les novel·les D'unes dones (1990) i Síndrome d'Estocolm (2001). Ha treballat durant una quinzena d'anys en el sector editorial, com a redactor i editor per segells com Edicions 62, Empúries, Proa o El Aleph Editores. Ha estat també Membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya i ha estrenat obres de teatre, com El dubte de Leonora La sopera de Meissen. Des del 2012 és editor de Núvol, el digital de cultura.
 
Información de interés sobre la presentación
 
- Aforo limitado
- Las entradas son nominales, únicamente se puede realizar una reserva por persona.
- Para el día de la presentación, comprobaremos las inscripciones a la entrada del acto, se puede presentar el correo de confirmación o dar nombre y apellidos. 
- La cita previa garantiza la asistencia al acto. En caso de no formalizar la inscripción no podemos garantizar la plaza.
- Día y hora: Viernes 21 de enero a las 19h (La Central del Raval)
 
Para dudas o consultas os atenderemos en citapreviabcn@lacentral.com

Imagen: Paola Becerra