Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central (c/Mallorca)

Gabinet de lectura: Veus de dones del món musulmà

Saïd El Kadaoui Moussaoui

Els dimecres, a partir del 7 de març de 2018, De 19h a 21h La Central (c/Mallorca)


1ª Sessió:
Comentarem el llibre de la psiquiatra i escriptora marroquí Rita El Khayat, La mujer en el mundo árabe, i el llibre autobiogràfic de Malika Mokeddem, El desconsuelo de los insumisos, entre d'altres.
Aquesta primera sessió és introductòria, per contextualitzar tota la resta del seminari.
 
2ª Sessió:
Comentarem el llibre autobiogràfic d’Azar Nafissi titulat Leer Lolita en Teheran.
Un cop per setmana i durant més de dos anys, Azar Nafisi, una professora de literatura de la Universitat de Teheran expedientada per negar-se a portar el vel, va reunir a casa seva a set de les seves alumnes per llegir i comentar algunes de les novel·les occidentals prohibides pel règim dels aiatol·làs. A poc a poc, superada la timidesa inicial, les joves estudiants van començar a expressar-se amb llibertat, no només sobre les novel·les de Jane Austen, Henry James, F. Scott Fitzgerald i Nabokov sinó sobre si mateixes, els seus somnis i frustracions. En aquells llibres havien trobat una alternativa valenta a la tirania ideològica a la qual estaven sotmeses i la van adoptar com un desafiament.
 
3ª Sessió:
Comentarem el llibre de la metgessa  i escriptora egípcia Nawal El Saadawi, titulat Mujer en el punto cero.
 
 
4ª Sessió:
Comentarem la novel.la de l’escriptor egipci Naguib Mahfoud, El Callejón de los milagros.
un magnífic retrat d'un barri del Caire en la primera meitat del segle XX on els personatges reflecteixen un veritable conflicte entre la tradició i la modernitat. Els veïns de més edat prefereixen romandre aïllats en el seu miserable barri i els joves somien amb aventures, riqueses i plaers, i anhelen marxar-ne i iniciar una vida millor. És el cas, per exemple, de Hamida, la jove que ambiciona casar-se amb un ric comerciant però que finalment, igual que altres veïns, ha d'assumir el seu destí, com si d'una tragèdia grega es tractés.
 
5ª Sessió:
Comentarem la pel·lícula La bicicleta verde de la directora saudita Haifaa Al-Mansour.
 Ens endinsarem en la vida de Wadjda, una noia deu anys que viu en una societat tan tradicional que certes coses com anar amb bicicleta li estan totalment prohibides. Malgrat tot, és una nena divertida i emprenedora que voreja sempre el límit entre allò 'autoritzat i allò prohibit.
Ens endinsarem en la vida de Wadjda i la de la seva família i amics i coneixerem així,  una part de la realitat de la dona de l’Aràbia Saudita.
 
6ª Sessió:
Comentarem el llibre de l’escriptora marroquí Fatima Mernissi, Sueños el Umbral.
El despertar d'una nena que viu en un harem de Fes. Ens mostra les seves dones, amb les seves fantasies i somnis i el món masculí que s'estén més enllà dels seus murs. La confrontació amb els murs, en definitiva.Saïd El Kadaoui Moussaoui.
Psicòleg, professor i escriptor.  Articulista del diari Ara. Membre de l’Associació Atlàntida.
 
Calendari: Els dimecres 7, 14, 21 de març i 4, 11 i 18 d'abril, de 19h a 21h 
Preu: 120€
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01
 

Amb la col·laboració de l'Associació Atlàntida.
 Inscripción on line
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �