La Central del Raval

Els feliços anys del càstig, de Fleur Jaeggy

Trobada virtual entre Pilar Soria i Anna Casassas.

Dijous 3 de desembre de 2020, 19h TROBADA ONLINE
Amb motiu de la publicació del llibre Els feliços anys del càstigde Fleur Jaggy per l'editorial Les Hores, us proposem una trobada virtual entre la traductora Anna Casassas i Pilar Soria, professora de la Universitat de la Sapienza d’Itàlia especialista en Fleur Jaeggy. Marc Hernández, periodista cultural de Radio 4, moderarà l'acte.


Sinopsi del llibre

Al Bausler Institut, un internat femení situat al cantó més retrògrad de Suïssa, l’Appenzell, s’hi respira una densa atmosfera de captiveri, sensualitat inconfessada i demència.
En aquests paratges pels quals passejava l’escriptor Robert Walser, i on va morir després d’estar-se trenta anys en un manicomi, s’hi desenvolupa la infància i l’adolescència de la protagonista pocs anys després de la Segona Guerra Mundial, que recorda aquelles etapes de la seva vida des de la maduresa.
En aquest col·legi imaginari que es manté, transfigurat, en la memòria, la narradora es veurà atreta irremeiablement per la Frédérique, la «nova»: bonica, severa, perfecta, una figura enigmàtica que sembla saber-ho tot de la vida, i que li deixa entreveure una cosa a la vegada serena i terrible.
L’estil lacònic i auster, delicadament punyent, i l’agudesa de les reflexions més subtils subratllen la intensitat d’aquesta història implacable. Entre el desconcert, l’atracció i el temor, una emoció insòlita trastoca el lector, com si es trobés al centre d’un jardí ben cuidat i de sobte s’hi originés un terratrèmol.

L'autora

Fleur Jaeggy va néixer a Zuric, Suïssa. Ha residit més de trenta anys a Itàlia, encara que també va viure uns anys a París. Escriu en italià. Es va traslladar de Roma a Milà el 1968, any en què es va editar la seva primera novel·la, Il dito in bocca; des d’aleshores ha publicat set títols, entre els quals destaquen I beati anni del castigo (1989), La paura del cielo (1994) o Vite congetturali (2009). Proleterka va ser publicada el 2001. Així mateix, Jaeggy és coneguda com a traductora d’autors com Thomas de Quincey o Marcel Schwob, sobre els quals també ha escrit assaig.
Les seves novel·les es caracteritzen per la síntesi i les grans el·lipsis. Les històries s’intueixen entre línies i, sovint, el més important és el que no es diu, el que queda fora del text.


Inscripció a l'acte

El diàleg es durà a terme mitjançant la plataforma Zoom amb una inscripció prèvia. La inscripció la trobareu al final del text. El preu de la inscripció és de 2 €, si es compra algun dels tres llibres de Fleur Jaeggy publicats per les Hores, aquests 2 € es descomptaran de la compra.
Els llibres són: Els feliços anys del càstig , La por del cel , Proleterka.
El mateix dia de l'acte, farem arribar als i les inscrites un correu electrònic amb una breu explicació del funcionament de la plataforma Zoom i les claus d'accés.

Compra del llibre i condicions

El llibre es pot adquirir comprant-lo online, fent clic sobre la imatge de la coberta o directament a la llibreria.
Si la compra és a la llibreria, el descompte de 2 € s'aplicarà sempre que s'acrediti la inscripció a la presentació.
El descompte només s'aplicarà per a la compra dels llibres de Fleur Jaeggy publicats en català per l'editorial Les Hores: Els feliços anys del càstig , La por del cel, Proleterka;  per a la compra online o a llibreria entre els dies 16 de novembre i 3 de desembre.
Es descomptaran els 2 € del preu final del tiquet, sigui un, dos o tres llibres.
El descompte no afectarà compres anteriors ni posteriors a les dates estipulades.

Per a qualsevol dubte o consulta us atendrem al correu: comunicacio@lacentral.com Inscripció online
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".