El laberint d'Asterió

El laberint d´Asterió
Martín Badia, Júlia El laberint d´Asterió 22,00 €
18.1.2022
19h
La Central del Raval

El laberint d'Asterió

Presentación a cargo de la autora Júlia Martín, Núria Terribas, Begoña Román y Jordi Solé.
Os invitamos a la presentación del libro El laberint d'Asterió, martes 18 de enero a las 19h en La Central del Raval. La autora Júlia Martín estará acompañada por Núria Terribas, directora de la Fundación Víctor Grífols y Lucas; Begoña Román, profesora de Filosofia de la Universidad de Barcelona; y Jordi Solé, editor de Voliana Edicions.


Para acudir a la presentación, es indispensable la inscripción previa mediante el botón de INSCRIPCIÓN GRATUITA. La cita previa garantiza la asistencia al acto. En caso de no formalizar la inscripción no podemos garantizar la plaza. Al final del texto encontraréis un breve resumen explicativo.

Sobre el libro

(CAT) Sereu capaços de trobar en Flâneur, l’agent secret desaparegut, recuperar la seva maleta, plena de valuosos documents per a l’apoderament, i desemmascarar el misteriós Troià?

Mentre cerqueu pistes i recolliu informació, tot superant reptes i perills en un parc d’atraccions ple d’escenaris i passadissos laberíntics, amenaçats per encaputxats, autòmats i personatges sinistres, tindreu l’oportunitat d’aprendre algunes coses importants, com ara un mètode per pensar que fins i tot us pot ajudar a trobar la sortida del laberint.

De la mà de Walter Benjamin, Miquel Martí Pol, Robert Louis Stevenson, Maria Mercè Marsal, Marina Núñez, Juan Muñoz, Nietzsche, Miquel Barceló, Edgar Allan Poe, Mark Rotko, Maria Zambrano i molts altres, podreu debatre sobre temes de bioètica com ara la resiliència, l’autocura, el dret a ser cuidat i el deure de cuidar, a banda d’altres continguts de filosofia, història, poesia, narrativa, música, art…

El laberint d’Asterió és la concreció del projecte Horitzons, una proposta metodològica de ludificació de la pedagogia hospitalària, basada en la bioètica narrativa i en el model d’humanització de l’assistència als menors hospitalitzats.

És una eina pedagògica que es pot adaptar fàcilment a diversos àmbits d’aprenentatge, tot conservant-ne l’estructura lúdica.

Sobre Júlia Martín

(CAT) Júlia Martín (Barcelona, 1990) és doctora en Bioètica i Ètiques aplicades per la Universitat de Barcelona (UB), amb la tesi Cap a l’autonomia de l’adolescent: model d’acompanyament per a professionals assistencials; té un màster en Ciutadania i Drets Humans (UB, premi extraordinari), un màster en Bioètica i Dret (UB) i un Postgrau en Pedagogia Hospitalària (UB).

Des de l’any 2014 forma part del grup GISME de la Universitat de Barcelona, així com de diversos comitès d’ètica d’hospitals i de serveis socials. Ha publicat articles i capítols de llibre, i ha elaborat recursos d’aprenentatge per la UOC. També ha col·laborat en projectes de recerca nacionals i europeus.

Actualment és investigadora del projecte europeu YEAH, coordinat per la Fundació Recerca Sant Joan de Déu i destinat a implicar els joves en la recerca i innovació en salut. És assessora de la comissió de treball impulsada pels Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAPs) de Ciutat Vella i Nou Barris, i formadora de l’Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.
 
Información de interés sobre la presentación
 
- Aforo limitado
- Para inscribirse al acto es necesario clickar sobre el botón INSCRIPCIÓN GRATUITA y darse de alta en la web. En el caso de que se disponga de cuenta web, por compras o inscripciones previas, solo hará falta introducir los datos, la reserva quedará reflejada en el apartado mis reservas, de la cuenta web. Además se enviará un correo de confirmación.
- Las entradas son nominales, únicamente se puede realizar una reserva por persona.
- Para el día de la presentación, comprobaremos las inscripciones a la entrada del acto, se puede presentar el correo de confirmación o dar nombre y apellidos. 
- La cita previa garantiza la asistencia al acto. En caso de no formalizar la inscripción no podemos garantizar la plaza.
- Día y hora: Martes 18 de enero a las 19h (La Central del Raval)
 
Para dudas o consultas os atenderemos en citapreviabcn@lacentral.com