Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


Recordar Clave

Nuevo usuario

La Central del MUHBA

Contra la caritat. En defensa de la renda bàsica, de Julie Wark i Daniel Raventós

La Setmana del Llibre en Català

Arcàdia

Dijous, 12 de setembre de 2019, 19:30h Av. de la Catedral de Barcelona
La caritat sempre ha estat plena de bones intencions però mai no ha deixat d’expressar una relació de desigualtat. Avui, aquesta disposició a fer el bé envers els més desafavorits, canalitzada a través d’institucions i empreses, i gratificada fiscalment o en termes d’imatge, no fa més que agreujar la divisió entre la minoria rica i la gran majoria pobra.
Si volem que la llibertat, la justícia i la dignitat regeixin la vida de tota la humanitat, hem d’abandonar la caritat i reivindicar el dret d’una existència materialment possible, i la renda bàsica incondicional per a tota la població pot ser una de les vies per aconseguir-ho.
Julie Wark i Daniel Raventós en fan la defensa i donen arguments per demostrar que és econòmicament factible. No és l’única solució per capgirar les enormes desigualtats planetàries, però atenuaria l’impacte d’una pobresa insofrible.
 
 
Wark, Julie. Politòloga i antropòloga, i autora d’ Indonesia. Law, Propaganda, and Terror (1983) i de The Human Rights Manifesto (2013). És corresponsal a Europa  de la revista CounterPunch.

Raventós, Daniel. Editor de Sin Permiso, president de la Red Renta Básica i professor de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. És membre del comitè científic de l’ATTAC. Ha publicat, entre altres llibres, Las condiciones materiales de la libertad (2007) i Renta Básica Incondicional. Una propuesta de financiación racional y justa (2017), en col·laboració amb Jordi Arcarons i Lluís Torrens.


A càrrec de Daniel Raventós i Julie Wark
Escenari 2
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���