Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

​Com explicar el Jazz?

El jazz relatat des del punt de vista del creador, per un compositor i intèrpret en actiu.

Ivo Sans

Els divendres, del 4 al 25 d'octubre de 2019, de 18h a 20h La Central del Raval

Ens aproparem a un fet cultural imprescindible per entendre la cultura nord-americana del S. XX, de la mà d'un músic, un jazzman, en actiu. La singularitat d'aquest curs, teòric, és que es narra des de la pràctica i no des de l'anàlisi o la crítica. Des de l'experiència descobrirem les diferents facetes d'aquesta música. ¿Què és el jazz? ¿Quines van ser-ne les grans figures, per què i quan? ¿D'on ve el repertori del jazz? ¿Europa i jazz? ¿És viu o mort el jazz? L'escolta d'alguns dels vinils més emblemàtics d'aquesta música ens ajudarà a respondre aquestes i d'altres qüestions.

Programa:
1a Sessió i 2a Sessió
Presentació del curs. ¿De què parlem quan parlem de jazz? ¿De quina matèria està fet? ¿On va sorgir, quan i com? Escoltem els intèrprets de l'època. ¿Quins són els instruments i les formacions principals? Repassem la música dels intèrprets més emblemàtics de cada instrument i de les formacions més repetides: el trio, el quintet, la big band o el solo.

2a Sessió
La composició en el jazz. Els compositors més fructífers, els més excèntrics o arriscats, n'escoltem la seva música. Intentarem entendre les característiques principals de la música de cadascun d'ells i el que aportaren al llenguatge jazzístic.

3a Sessió
Free-Jazz i Avant Garde. Músiques que cerquen ultrapassar els límits del llenguatge en els diferents milieu jazzístics: més blanc (Avant Garde) o més afro-americà (Free-Jazz). En el cas dels afro-americans estretament lligat amb la lluita pels drets civils als EUA (1955-1968). Escoltem obres escollides.

4a Sessió
Jazz a Europa. Per què històricament s'han exiliat músics americans a Europa i perquè els europeus hi viatgem? Free Improvisation o la resposta europea al Free-Jazz. ISCCJMKMB repassem la discografia d'aquesta formació local (i pròpia) com a exemple de moltes coses que hem explicat al curs: què aporta el timbre de cada instrument al grup? interplay? com composar per uns músics determinats? per què ultrapassem els límits del llenguatge? com dirigir un grup o col·lectiu de jazz? On és el públic?


Ivo Sans, és músic i artista plàstic resident a Barcelona. Va viure 10 anys a Brussel·les on va treballar amb músics com Erik Vermeulen, Michel Massot, Zahava Seewald, Herb Robertson o Marc Ribot. El seu grup ISCCJMKMB ha publicat quatre gravacions, la darrera de les quals Pragmata (Underpool, 2017). També fa part del grup Sai Trio amb el pianista Agustí Fernàndez i la bailaora Sònia Sánchez, fent concerts per Catalunya i en festivals internacionals a Irlanda, Suècia, Polònia i Corea del Sud. Actualment compagina dues residències musicals, a la Sala Artte i al Menjador de la Beckett amb altres concerts a Espanya i a Europa. Ha exposat la seva obra plàstica a la Kitai Gallery, a Tòquio (2006 i 2011) i a Ars Santa Mònica (2015).


Calendari: Els divendres, del 4 al 25 d'octubre, de 18h a 20h
Preu: 80€
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01

Les inscripcions només seran definitives una vegada s’hagi efectuat el pagament del curs. Els antics alumnes  tenen un 5% de descompte. 
Després de la primera sessió, no es reemborsarà l’import del curs. En cas de no poder assistir al curs, caldrà avisar amb un mínim de 48h d’antelació. En cas contrari, es reemborsarà només la meitat de l’import. 
Si les circumstàncies ho requereixen, la programació dels cursos pot ser modificada. 
La targeta de client és vàlida pels cursos de l’Acadèmia.

 Inscripción on line
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���