Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central (c/Mallorca)

​Ciutats intel·ligents per a escèptiques i tecnofòbics

Smart City Week

Dissabte, 16 de novembre de 2019, 12h La Central (c/Mallorca)

La digitalització d'espais urbans és una mescla de -per un cantó- ciutadania atrapada pel que passa a les xarxes del seu telèfon i -per l'altre- càmeres, sensors i aplicacions que, sense que ho advertim, capturen les nostres dades tots els dies. La presència de les municipalitats i la seva aportació digital es redueix a vigilar a l'altre a tot arreu. Creix el temor de l'automatització de l'exclusió, de la repressió que portarà la transformació digital. Som a temps de transformar aquest futur en un que inclogui i millori la qualitat de vida a la ciutat, i la seva democràcia?


Renata Ávila, Directora Executiva de la Fundació Ciudadanía Inteligente. Advocada internacional de DDHH especialitzada a preservar i avançar drets davant la nova ona de desafiaments tecno-polítics, així com explorar l'angle polític de les dades i la seva influència en el comerç internacional i en la democràcia. Està escrivint un llibre sobre “Colonialisme digital” i també elaborant un full de ruta de polítiques públiques sobre tecnologia que garanteixin el futur de la democràcia.

Simona Levi, Directora de teatre, dramaturga, estratega tecno-política, artista multidisciplinària, investigadora i docent. Com a activista en els últims anys s'ha centrat en la cultura lliure, la democràcia digital i l'ús estratègic de les eines digitals per a l'organització, la comunicació, l'acció col·lectiva, la lluita contra la corrupció d'Estat i la renovació de la democracia. Al 2017 la revista Rolling Stone la va triar (com a co-fundadora de Xnet i de 15MpaRato) com una de les 25 persones en el món que estan donant forma al futur.
 
Paulina del Pilar Gutiérrez, és advocada i internacionalista experta en temes de llibertat d'expressió, internet i l'ús de les tecnologies des d'un enfocament de dret humans. La seva experiència professional abasta projectes de recerca, defensa i litigi en matèria de drets humans a nivell nacional i internacional a Mèxic, els Estats Units, el Canadà i Guatemala. Actualment és Oficial Legal en el Programa de Polítiques i Lleis de l'oficina internacional de ARTICLE 19, anteriorment va ser l'oficial del Programa de Drets Digitals en ARTICLE19 Oficina per a Mèxic i Centreamèrica. Assessora en projectes de llibertat d'expressió, privacitat i protecció de dades des de la perspectiva llatinoamericana i de gènere. És membre del Consell Consultiu del Programa de DDHH en l'organització estatunidenca BENETECH, centrada en l'ús de la tecnologia per a l'apoderament i benestar social, així com del Consell Assessor del Fons Internacional INDELA, orientat en el finançament d'iniciatives en matèria de tecnologia i drets humans a Llatinoamèrica.
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �