Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

CANCEL·LAT Dos segles de guitarra a Barcelona. Conferència i concert

Joan Furió

Cicle coordinat per Lito Iglesias

Els dissabtes 9 i 16 de novembre de 2019, d'11h a 13h La Central del Raval

Barcelona ha acollit durant la seva història grans personatges que han marcat el desenvolupament de la història de la guitarra. Alguns han sigut intèrprets, altres compositors, altres professors i en molts casos un combinació d’aquestes tres coses. En ocasions, Barcelona ha sigut el seu bressol, mentre que en altres ha sigut escollida per músics de diferents procedència per desenvolupar la seva activitat en diferents moments de la seves vides.

Començant per l’època de Fernando Sor, avançarem cronològicament fins els nostres dies (segle XIX, Francesc Tàrrega, Miquel Llobet i Emili Pujol i segle XX).
En cada un d’aquests trams s’ofereix alguna peça musical que es contextualitza mitjançant les explicacions i les imatges projectades. Dintre de cada un d’aquests espais temporals es relacionen: els personatges més rellevants en l’àmbit de la guitarra, la interacció entre ells, la repercussió que ha tingut, la estructura i arquitectura de la Barcelona que van conèixer i els esdeveniments històrics que van viure.


Programa:

Primera part - Dissabte 9 de novembre

-Tres petites peces, F. Sor (1780/1839)
Minuetto Op.11, n.5
Andante Largo Op.4
Minuetto Op.11 n.3

-El artanense, J. Viñas (1823/1888)
Una flor, J. Brocà (1805/1882)
Dos tangos, J. Ferrer (1835/1916)

-Tango, F. Tàrrega (1854/1909)
Sevilla, I. Albéniz (1860/1909)

Segona part - Dissabte 16 de novembre

-Tango, E. Pujol (1895/1980)
Dues cançons populars, Har. M. Llobet (1878/1938)
El Mestre
L'hereu Riera

-Platero (de "Platero y yo"), E. Sainz de la Maza (1903/1982)
Mar (de preludios nostálgicos), Ma. Luisa Anido(1907/1997)
Estudi en Dm., F. Cubedo (1952)
Preludi seqüencial n.1, C. Puértolas (1954)
Revival, J. Codina (1952)
La més trapella, T. Soler (1949).


Joan Furió, guitarra. Ha actuat com a solista i amb diferents formacions de cambra per Europa, Estats Units i Japó. Ha estat convidat a col·laborar en diversos festivals com LIGITA (Liechtensteiner Gitarrentagen) o en el Koblenz International Guitar Festival. Ha sigut professor de guitarra del Conservatori Municipal de Música de Barcelona des de l'any 1977 al 2017. Té editat un C.D. per la casa discogràfica La Mà de Guido, amb el títol “Havaneres per a guitarra (1830-1936)”. L’any 2005 va col·laborar amb el grup d’havaneres Port-bo realitzant entre d’altres, un concert al Palau de la Música Catalana del que s’editaren un CD i un DVD pel segell Picap. Recentment ha editat un C.D. de guitarra i piano junt amb la pianista Lali Vivas, per la mateixa casa discogràfica, amb el títol “Retrats”. En la seva formació destaquen els mestres J.F.Garrido, K.Ragossnig i A.Pierri, i la influència de O.Cáceres, H.Smith, D.Russell i L.Brouwer.


Calendari: Els dissabtes 9 i 16 de novembre, d'11h a 13h.
Preu: 45€
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01


Les inscripcions només seran definitives una vegada s’hagi efectuat el pagament del curs. Els antics alumnes  tenen un 5% de descompte. 
Després de la primera sessió, no es reemborsarà l’import del curs. En cas de no poder assistir al curs, caldrà avisar amb un mínim de 48h d’antelació. En cas contrari, es reemborsarà només la meitat de l’import. 
Si les circumstàncies ho requereixen, la programació dels cursos pot ser modificada. 
La targeta de client és vàlida pels cursos de l’Acadèmia.Inscripción on line
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���