Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

Campos de vida y muerte de Xiao Hong

Bellaterra

Divendres 14 de desembre de 2018, 19h La Central del Raval
Conversa amb Teresa I. Tejeda Martín, sinòloga y traductora de l’obra, i Amelia Sáiz, sinóloga i directora de la col·lecció Literatura Xinesa de Bellaterra.
 
Campos de vida y muerte
és una obra mestra en la producció literària de Xiao Hong (1911-1942), dona de vida curta i difícil, amb un gran talent per a la narrativa i la recreació literària de la misèria, la desolació i el sofriment humà. L'autora descriu amb detall la supervivència al nord de la Xina en els mitjans rural i urbà durant la dècada del 1930. Per la Història coneixem els problemes que el país patia en l'època: dificultats econòmiques, lluites polítiques internes, invasió japonesa, i Xiao Hong en les seves obres ens ofereix el relat humà d'aquests anys. A través de diferents personatges, homes de diferents edats i ocupacions, dones joves enamorades, mares preocupades per l'aliment dels seus fills i filles, àvies lluitant contra la desesperació dels temps difícils, pares afligits pel futur, entre d'altres, l'escriptora perfila un poble resistent a les catàstrofes, siguin naturals o provocades. I malgrat el desemparament que retrata, desemparament que va experimentar en primera persona, no s'oblida del color de la naturalesa, de les rialles dels nens, o de la il·lusió de l'amor. La seva ficció destaca per la seva capacitat per combinar la descripció realista amb metàfores líriques que deixen espai -encara que de vegades molt petit- per a l'esperança i el futur, el desig de tirar endavant, de viure.
En aquest volum trobem una petita mostra de la gran mestria literària de Xiao Hong, representant de la bona literatura xinesa de la primera meitat del segle XX, tal com va reconèixer el gran Lu Xun, autor del pròleg de Campos de vida y muerte.
 
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���