Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

Cafè filosòfic PENSA

Contra la metafísica i altres absoluts

A càrrec de Joan-Carles Mèlich

Dissabte 15 de desembre de 2018, 11h La Central del Raval
La filosofía occidental és, des de Parmènides i Plató, una filosofia metafísica que ha pensat la terra des del cel, la singularitat des de l'universalitat, la situacionalitat des de la puresa, el cos des de l'ànima. Aquesta filosofia creu que existeixen principis absoluts, eterns i immutables que orienten les nostres vides i que, per tant, ens donen seguretat a l'hora de relacionar-nos amb els altres i amb nosaltres mateixos. Del que es tracta ara és de pensar la forma d'una filosofia, d'una ètica, d'una religió i d'una educació contrària a la metafísica i a qualsevol tipus d'Absolut. Aquesta filosofia troba en alguns dels grans textos literaris d'Occident, des de la tragèdia grega fins a les novel·les de Philip Roth, una font d'inspiració.

Joan-Carles Mèlich, doctor en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també exerceix de professor titular de filosofia de l’educació.  Cal destacar entre les seves obres Filosofia de la finitud (Herder), Ética de la compasión(Herder) i Lógica de la crueldad (Herder). S’ha dedicat a investigar i elaborar una “filosofia antropològica de la finitud” en les seves diverses expressions: el cos, el símbol, la memòria,  i la mort. Les seves darreres publicacions són dos petits volums de fragments filosòfics (La lectura com a pregària i La prosa de la vida, Fragmenta Editorial), dos breus assaigs de filosofia literària (L'experiència de la pèrdua i La condició vulnerable, Arcàdia) i un llibre de converses amb Ignasi Moreta titulat Contra els absoluts (Fragmenta Editorial)
 
Bibliografia:
Duch, Ll., L'exili de Déu, Fragmenta editorial, 2017
Mèlich, J.-C., Contra els absoluts, Fragmenta editorial, 2018
Mèlich, J.-C., La condició vulnerable, Arcàdia, 2018

Activitat gratuïta
Sense inscripció prèvia
Aforament limitat
 
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���