Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �


La Central del MUHBA

Barcelona supermodelo, d'Alessandro Scarnato

Guanyadora del Premi Ciutat de Barcelona 2016 

Comanegra

Dijous, 16 de març de 2017, 19h La Central del MUHBA
Després del franquisme, Barcelona va iniciar un camí de renovació urbana que la va col·locar en el punt de mira internacional. La combinació d'una classe política emprenedora amb una fructuosa generació d'arquitectes sense prejudicis va permetre que la ciutat es convertís en un referent mundial.Aquest llibre se centra en els esdeveniments que van marcar el ritme de les transformacions viscudes a Ciutat Vella des de 1979, quan es van celebrar les primeres eleccions democràtiques a Espanya, fins al 2011, quan, després de trenta-dos anys en el govern municipal, el partit socialista va perdre les eleccions. És el relat d'un procés irrepetible construït a partir de les operacions portades a terme en el centre històric de la ciutat a nivell polític, social i arquitectònic en un moment marcat per la immigració, el turisme i la globalització.

Alessandro Scarnato és arquitecte per la Universitat de Florència i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballa en la recuperació d'edificis històrics en l'espai públic. Ha guanyat el concurs per a la reforma de la plaça històrica més gran d'Itàlia, a Prato, i ha coordinat el projecte de reforma de l'exfàbrica Macson com a nova seu de l'IED Barcelona. Ha desenvolupat la seva activitat d'investigació i docent a països com Itàlia, Líban i els Estats Units. La seva feina i la seva activitat investigadora se centren en la relació entre arquitectura, identitat urbana i dinàmiques globals.

La periodista Patrícia Gabancho acompanyarà l'autor.
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido � | Pie de la página � | Menú principal �