Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

ANUL·LAT - Aquí no hem vingut a estudiar, d'Enric Juliana

Presentació al jardí

Arpa

Dilluns 20 de juliol de 2020, 19h La Central del Raval
Us convidem a participar en la presentació de dia 20 de juliol, a les 19h, a La Central del Raval d'Enric Juliana acompanyat per l'historiador Borja de Riquer i Jordi Juan, director de la Vanguardia.

La presentació té un cost de 2 € que es descomptarà del preu del llibre un cop formalitzada la inscripció. El descompte afecta a l'edició catalana Aquí no hem vingut a estudiar i castellana Aquí no hemos venido a estudiar de l'editorial Arpa.

 
Inscripció a l'esdeveniment presencial:

Per respectar les mesures sanitàries i vetllar per la seguretat de tothom, l'aforament de l'espai es redueix i es controlarà per mitjà de la inscripció prèvia. Trobareu el botó d'inscripció presencial al final del text. 

Compra del llibre 

El llibre pot comprar-se a la llibreria o online fent click sobre les portades al final del text. Si la compra es fa a la llibreria es descompataran els 2 € de la inscripció. En cas de que la compra sigui online els 2 € es descomptaran un cop confirmem el pagament.
 

Sinopsi del llibre

Presó de Burgos, desembre de 1962. Sis presidiaris —uniforme de color marró, cara gelada— discuteixen asseguts entre dues lliteres d’una de les cel·les del penal més fred d’Espanya. És una reunió del comitè del Partit Comunista d’Espanya a la presó. 

El règim trontolla i un dels presos, el basc Ramón Ormazábal, arenga els seus companys: «Aquí no hem vingut a estudiar!». Manuel Moreno Mauricio, antic guerriller, reclòs des de 1947, secretari d’organització, no hi està d’acord. Aquí hem vingut a estudiar.

Són dos posicionaments polítics. Ormazábal creu que cal accelerar la lluita, liderar una onada de protestes des de l’interior del penal, convocar vagues de fam i desafiar cada dia l’autoritat. Moreno creu que els presos han de preparar-se intel·lectualment per a la llibertat, defensa una resistència a llarg termini.

Trontollava de veritat el franquisme o era només un miratge? Estudiar o passar a l’acció? Paciència o aventura? Anar pas a pas o accelerar? Dilemes d’ahir, d’avui i de sempre.

Mitjançant la història dels principals protagonistes d’aquella discussió, aquest llibre construeix una gran panoràmica històrica sobre el franquisme i els seus principals opositors. Posa el focus en aspectes claus avui poc analitzats: el paper transcendental d’un economista republicà i català en l’estabilització de l’economia espanyola als anys seixanta, l’aposta de Churchill per la continuïtat de la dictadura de Franco, la gran capacitat de supervivència del franquisme gràcies a la protecció nord-americana, les duríssimes dissensions a l’interior del Partit Comunista, l’aposta del Kremlin per la restauració de la monarquia o les paraules de Mao Zedong en favor d’un ingrés ràpid d’Espanya al Mercat Comú.
 

Per a qualsevol dubte o consulta sobre l'acte t'atendrem al correu: comunicacio@lacentral.com
 

 Inscripción on line
Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���