Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���


La Central del Raval

ANUL·LAT - Explica la història que portes dins!

Aprèn a escriure una novel·la basada en fets reals

Álvaro Colomer

Els dimarts, del 7 de juliol a l'11 d'agost de 2020, de 19h a 20:30h La Central del Raval
Tots tenim una història real que volem explicar: unes memòries familiars, un esdeveniment que va marcar la nostra infància, una anècdota que algú ens va regalar, un fet històric que ens va impressionar, un secret que necessitem treure a la llum o, simplement, una notícia que ens va inquietar. Són històries que habiten en el nostre interior i que hem de traslladar al paper abans que s'enquistin.

Però fer-ho no és senzill. En aquest curs s'explicaran les tècniques per a aconseguir-ho: aprendrem a realitzar una recerca rigorosa, a entrevistar les persones implicades, a recaptar informació al carrer i a ordenar el material recopilat. Però també aconseguirem el més important de tot: adquirir una mirada. Sempre hem vist el món amb els nostres ulls i ha arribat el moment que l'observem amb els d'un escriptor. Perquè, com va dir Ryszard Kapuscinski, el més important de tot és tenir un ‘criteri’, és a dir, una mirada. Només serem capaços d'explicar la història que hi ha en el nostre interior quan tinguem un punt de vista absolutament revelador. I aquí descobrirem com aconseguir-ho.
Però durant aquest curs també rebrem, sempre seguint els consells dels grans mestres, les eines bàsiques per a escriure una novel·la o un relat de no ficció. I és que, una vegada realitzada la recerca i adquirit el ‘criteri’, tocarà asseure's a la taula i escriure el llibre amb el qual tant hem somiat.


PROGRAMA:
 
- Buscar un tema
- Documentar-se.
- Investigar.
- Seleccionar la informació.
- Preparar-se per a escriure.
- Posar-se a escriure.
- Afegir la informació.
- Reescriure.
- Donar-ho a llegir.
- Publicar-ho.


LECTURES RECOMANADES:

-Las cosas que llevaban los hombres que lucharon, Tim O’Brien (Anagrama, 2011).
-Hiroshima, John Hersey (Debate, 2015).
-El adversario, Emmanuel Carrére (Anagrama, 2006).
-Relato de un náufrago, Gabriel García Márquez (Literatura Random House, 2014).
-Soldados de Salamina, Javier Cercas (Literatura Random House, 2015).
-Los cínicos no sirven para este oficio, Ryszard Kapuscinski (Anagrama, 2002). Edición de Maria Nadotti y traducción de Xavier González Rovira.
Pietra vivade Leonor de Recondo (Minúscula).
-Aunque caminen por el valle de la muerte, Álvaro Colomer (Literatura Random House, 2017).
 
 
Álvaro Colomer (Barcelona, 1973), escriptor i periodista, ha publicat una trilogia sobre la mort urbana formada per les novel·les independents ''La calle de los suicidios'' (Círculo de Lectores, 2000), ''Mimodrama de una ciudad muerta'' (Siruela, 2004) y ''Los bosques de Upsala'' (Alfaguara, 2009).  D'altra banda, en 2017 va publicar "Aunque caminen por el valle de la muerte" (Literatura Random House), novel·la que reconstrueix la 'batalla de Najaf', un dels combats més importants que va lliurar l'exèrcit espanyol durant la invasió de l'Iraq.
També ha publicat els llibres de no-ficció  ''Se alquila una mujer'' (MR, 2002) i ''Guardianes de la memoria'' (MR, 2008). I és col·laborador habitual en mitjans com “La Vanguardia”, “El Mundo” i la “Cadena Ser”, entre altres.


Calendari: Els dimarts, 7 de juliol,  14 de juliol, 21 de juliol, 28 d'agost, 4 d'agost i 11 d'agost, 19 a 20:30h
Preu: 120€
Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra "Política de cookies".

Saltar a: Contenido ��� | Pie de la página ��� | Menú principal ���